Săptămâna de lucru de patru zile, introdusă oficial în România de o mare companie: cum funcționează sistemul

Gabriel Peneș 01.02.2023, 10:05
Săptămâna de lucru de patru zile, introdusă oficial în România de o mare companie: cum funcționează sistemul

Săptămâna de lucru de patru zile, introdusă oficial în România de o mare companie. Mai puțină muncă, dar mai eficientă, aceasta pare să fie tendința angajatorilor în multe țări din Europa, lucru ce se întâmplă și în țara noastră, chiar dacă nu există o legislație specifică în acest sens.

Săptămâna de lucru de patru zile, introdusă oficial în România de o mare companie

Programul de 4 zile de muncă pe săptămână începe să „prindă” și în țara noastră. O instituție bancară din România a introdus programul de patru zile lucrătoare pe săptămână, iar angajații au putut opta pentru noul model încă de la începutul acestui an. Compania ING Hubs România a decis să introducă un nou program de lucru, care le oferă angajaților posibilitatea de a fi prezenți la birou doar patru zile pe săptămână.

Decizia a fost luată după ce, în urmă cu șase luni, a existat o perioadă de teste în acest sens, un program pilot. S-a decis atunci testarea reacției angajaților și, mai ales, monitorizarea efectelor generate de reducerea zilelor de lucru.

Cel mai probabil, rezultatele au fost îmbucurătoare, având în vedere că, la finalul perioadei de experimentare, s-a decis implementarea mecanismului la scară largă.

Săptămâna de 4 zile de lucru este complet opțională. Angajații pot în continuare să lucreze cinci zile pe săptămână, dacă asta își doresc. În schimb, pentru cei care doresc să treacă la patru zile pe săptămână, programul este de 10 ore de muncă pe zi, în locul tradiționalelor 8 ore.

Săptămâna de lucru de patru zile, introdusă oficial în România de o mare companie cum funcționează sistemul
Săptămâna de lucru de 4 zile câștigă tot mai mult teren în multe țări europene, ea fiind testată și în România de cei de la ING Hubs

Cum funcționează sistemul

Mai mult decât atât, există și posibilitatea adoptării a 9 ore pe zi de muncă, ca în final să ajungi la 4 zile complete și jumătate din a cincea de program, conform profit.ro. Compania ING Hubs România avea deja un program de lucru hibrid, în care angajații puteau opta pentru lucrul de acasă sau de la birou.

În mai multe țări europene și nu numai, s-au desfășurat programe-pilot prin care s-a testat impactul săptămânii de muncă de 4 zile asupra randamentului angajaților, iar rezultatele au fost promițătoare. De altfel, de la începutul anului trecut, angajații din Belgia pot alege să lucreze astfel, conform legislației ce a fost modificată în acest sens.

Un program-pilot de 6 luni s-a desfășurat în 2022, în Marea Britanie, în care au fost înscrise 70 de companii britanice și peste 3.000 de angajați, iar în Ungaria, programul a fost testat cu rezultate optimiste de compania Telekom. Același lucru s-a întâmplat și în Germania și Suedia, dar și în mari corporații din Japonia.

Între 2015 și 2019, Islanda a desfășurat cel mai amplu proiect pilot din lume privind o săptămână de lucru de 35 până la 36 de ore (redusă de la 40 de ore, cât era în mod tradițional), fără a solicita o reducere corespunzătoare a salariilor.

Aproximativ 2.500 de persoane au luat parte la faza de testare. Proiectul pilot a fost considerat un succes de către cercetători, iar sindicatele islandeze au negociat o reducere a programului de lucru.

Și în România a fost inițiat, primăvara trecută, un proiect de lege prin care se dorea stabilirea săptămânii de lucru la 4 zile. Dar inițiativa legislativă nu a trecut de votul Senatului, din cauza opoziției parlamentarilor PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....