Sancţiuni uriaşe pentru posesorii de vouchere Rabla pentru electrocasnice. Ce nu au voie să facă cu ele

Ioana Bucur 07.06.2021, 13:44
Sancţiuni uriaşe pentru posesorii de vouchere Rabla pentru electrocasnice. Ce nu au voie să facă cu ele

Sancțiuni uriașe pentru posesorii de vouchere Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Mediului a explicat ce nu au voie să facă cu ele.

Sancţiuni pentru posesorii de vouchere Rabla pentru electrocasnice

Rabla pentru electrocasnice a intrat abia în a doua etapă, iar autoritățile au descoperit deja primele motive de îngrijorare. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a tras un semnal de alarmă pentru cei care au profitat de program din motive greșite.

Autoritățile ar putea aplica sancțiuni usturătoare pentru posesorii de vouchere Rabla pentru electrocasnice care vor încerca să le vândă altora. Barna a subliniat că acestea sunt nominale și că nu pot fi înstrăinate.

„Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (…) o să ajungem la 60-0% maxim de randament. Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Să stai la coadă, să iei și să nu folosești…

Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate. Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100 – 200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor. Rămân bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii.”, a afirmat ministrul Mediului la Prima TV.

Sancţiuni uriaşe pentru posesorii de vouchere Rabla pentru electrocasnice
Rabla pentru electrocasnice 2021

„Continuăm programul în timpul verii”

Ministrul a declarat că programul s-a bucurat de un interes mare din partea românilor și că poate fi considerat un succes.

„Sistemul e stabil, continuăm programul în timpul verii cu banii rămași. Mai e etapa a treia, dar cu buget mult mai mic, nu se compară cu interesul pentru laptop, tabletă, televizoare. Interesul cel mai mare a fost pentru acestea”, a explicat ministrul.

Pentru etapa a doua fuseseră alocate 30 de milioane de lei, ce s-au epuizat în primele 35 de minute de la debut, vineri, 4 iunie 2021, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Ediţia din 2021 a programului Rabla pentru electrocasnice se desfăşoară în trei etape, după cum urmează:

  • Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie);
  • Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 – 17 iunie);
  • Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI