Sancțiune dură pentru un magazin Lidl din România. Cum erau păcăliți clienții, Protecția Consumatorului a intervenit

Ana Anitoiu 11.01.2023, 08:36
Sancțiune dură pentru un magazin Lidl din România. Cum erau păcăliți clienții, Protecția Consumatorului a intervenit

Un magazin Lidl din România a primit recent  o sancțiune dură de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Numeroși clienți au fost afectați de o neregulă ce a fost descoperită de comisari.

Ce a descoperit ANPC într-un magazin Lidl

În urma unei verificări la un magazin Lidl din Piatra Neamț, ANPC a descoperit că nu corespundeau prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat, precum și că au fost puse la vânzare legume și fructe cu modificări organoleptice.

„Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord Est Iași a desfășurat, prin intermediul CJPC Neamț, o acțiune de control la un magazin din lanțul deținut de LIDL Discount, din municipiul Piatra Neamț, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul acestei unități.

Principalele deficiențe constatate au fost: existența unei practici comerciale incorecte, constând în neconcordanțe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat și comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice”, a transmis ANPC.

Program magazine Crăciun 2022
Un magazin Lidl, amendat de ANPC

Ce amendă a primit Lidl

Comisarii CRPC Regiunea Nord Est Iași au sancționat magazinul Lidl cu o amendă în valoare de 100.000 de lei, cerând încetarea practicii comerciale incorecte, precum și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Deocamdată nu este cunoscut cu exactitate numărul clienților înșelați de lanțul de magazine din Germania. Însă, conform directorului OPC Neamț, Vlad Ciurea, numărul acestora este mare.

Angajări la Lidl

La începutul noului an, Lidl a anunțat că face zeci de angajări, în mai multe localități din țară: Alexandria, Arad, Avrig, Baia Mare, Bolintin Deal, Bragadiru, Brașov, București, Bușteni, Chiajna, Cluj-Napoca și Constanța.

De asemenea, Lidl a anunțat că face angajări în: Corbeanca, Cordun, Dej, Domnești, Eforie Nord, Florești, Gherla, Ghiroda, Lugoj, Mangalia, Mediaș, Nedelea, Oradea, Oravița, Otopeni, Pitești, Ploiești, Popești-Leordeni, Salonta, Săcălaz, Sovata, Șelimbăr, Ștefăneștii de Jos, Tășnad, Târgu Mureș, Timișoara, Topoloveni, Tulcea, Tunari, Vatra Dornei, Voluntari și Zalău.

Posturile disponibile sunt de: vânzător, lucrător în depozit, stivuitorist, operator de date, asistent în magazin, manager de magazin, manager tehnic, asistent de manager, șef de vânzări, adjunct de magazin, specialist HR, specialist în etichetarea produselor, controlor de stocuri, specialist de achiziții și analist de conținut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...