VIDEO

Salvați de „Mâna lui Dumnezeu” . Mai mulți jurnaliști sud-americani au scăpat dintr-un moment tensionat din Ucraina cu ajutorul lui tatuaj cu Maradona

Sorin Barbu 08.03.2022, 09:26
Salvați de „Mâna lui Dumnezeu” . Mai mulți jurnaliști sud-americani au scăpat dintr-un moment tensionat din Ucraina cu ajutorul lui tatuaj cu Maradona

Când „armele vorbesc”, iar ura, tensiunea și violența iau locul rațiunii și negocierilor, există totuși unele momente în care oamenii găsesc un limbaj comun chiar și în vreme de război. Li s-a întâmplat unor jurnaliști sud-americani, care au scăpat din arestul poliției ucrainene cu ajutorul unui tatuaj al celebrului Diego Armando Maradona.

Salvați din infernul din Ucraina de „Mâna lui Dumnezeu”

Ucraina a intrat în ziua a 13-a de când trupele ruse au intrat în țară, din ordinul special al președintelui Vladimir Putin. Țara este sfâșiată de bombardamente, iar sute de oameni își pierd viața în fiecare zi. CNN anunță că 1.500.000 de ucraineni au plecat în pribegie, iar mai bine de 900.000 au intrat doar în Polonia.

Tensiunea este maximă, iar jurnaliștii au povestit că poliția din Ucraina este foarte bănuitoare în momentul în care întâlnește străini. S-au înregistrat câteva cazuri în care forțele de ordine au reținut ziariști, bănuind că ar fi vorba de teroriști. Au pățit la fel mai mulți reprezentanți ai presei din America de Sud.

Asta i s-a întâmplat și lui Daniel Matamala. Daily Star a scris că jurnalistul din Chile a povestit a fost arestat, împreună cu mai mulți colegi, de polițiștii din Ucraina.

„Azi, la unul dintre punctele de control de pe drum, poliția ne-a verificat actele, camerele de filmat, telefoanele, și ne-a trimis la secție.

Primul interogatoriu a fost tensionat, este o țară aflată în război și sunt mulți oameni suspectați că ar putea fi spioni sau sabotori”, a scris Daniel Matamala, pe Instagram.

Jurnalistul a povestit că s-au înțeles foarte greu cu polițiștii până în momentul în care și-au dat seama cu toții că sunt mari fani ai fotbalului.

„Totul s-a încheiat când un polițist le-a văzut pașapoartele unor colegi argentinieni. Printre multe cuvinte în limba ucraineană, am recunoscut două: «Messi, Maradona».

Apoi, cameramanul nostru i-a arătat tatuajul de pe gambă cu Diego Maradona. Atunci am fost eliberați și ne-am primit echipamentele înapoi. Am fost salvați de «Mâna lui Dumnezeu»” a mai povestit Matamala.

Tatuajul spune povestea celebrului gol înscris de Diego Armando Maradona, la meciul cu Anglia de la campionatul Mondial din anul 1986. Starul argentinian a trimis mingea în plasă cu mâna, iar naționala lui a câștigat cu 2-1. Întrebat de acest gol Maradona a spus că a fost „Mâna lui Dumnezeu”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe