Salonul Auto București 2022. În ce perioadă se desfășoară și care sunt mașinile vedetă ale acestei ediții

Cazacu Alexandru 06.10.2022, 14:33
Salonul Auto București 2022. În ce perioadă se desfășoară și care sunt mașinile vedetă ale acestei ediții

Modele de autoturisme inedite, sute, chiar mii de cai putere, accesorii pentru tuning, dar și multe ale surprize ne așteaptă la Salonul Auto București 2022. În ce perioadă se desfășoară evenimentul auto din Capitală și care sunt mașinile vedetă ale ediției din acest an, vă spunem noi în rândurile de mai jos.

În ce perioadă se desfășoară Salonul Auto București 2022

Veste bună pentru pasionații de automobile! Astăzi se deschide Salonul Auto București 2022. În cadrul evenimentului, care se desfășoară în perioada 6 – 16 octombrie, vor fi expuse toate modelele aflate pe piața din România, dar și unele branduri electrice, potrivit organizatorilor.

Invitat la Antena 3, Sorin Rădăcineanu, organizatorul târgului, a vorbit despre mărcile de mașini care vor fi expuse la Salonul Auto București 2022. Cel mai important eveniment auto al anului curent va avea loc în Pavilionul B2 și zona exterioară de la Romexpo.

Care sunt mașinile vedetă ale acestei ediții

După cum susține Sorin Rădăcineanu, la Salonul Auto București 2022 vor fi expuse și super-mașini. Organizatorul evenimentului spune că toate modele expuse au fost ultra pregătite și modificate. Așadar, dacă ești pasionat de mașini, nu ezita să treci pe la Romexpo începând de astăzi și până pe 16 octombrie.

„Pe perioada evenimentului, 6-16 octombrie vor fi expuse toate modelele aflate pe piața românească, dar și branduri electrice. Dacă ne referim la super mașini, avem un model de Formula 1 Ferrari, Lamborghini Huracan, Urus.

Toate sunt modele pe care cei care le au, le-au pregătit ultra. Adică ele sunt în momentul de față 1 la 1 în lume. Dau un exemplu. Mașină de 600 de cai are la ora actuală 1000 de cai putere. Este modificată practic din bară în bară, cum spun ei”, a spus Sorin Rădăcineanu, potrivit Antena 3.

Cât costă biletul la Salonul Auto București 2022

Potrivit sursei citate, prețul unui bilet de intrare la cel mai important eveniment auto este de doar 50 de lei. De menționat este faptul că, intrarea este gratuită pentru minorii cu vârste de până la 7 ani. Nici persoanele cu dizabilități nu vor plăti bilet, însă trebuie să prezinte un act doveditor în acest sens.

Conform organizatorilor, participanții la eveniment vor beneficia de posibilitatea prezentării ofertelor și a noilor tehnologii într-un spațiu expozițional corespunzător. În caz că nu știați, pavilionul B2 este unul dintre cele mai noi pavilioane ale Centrului Expozițional Romexpo. De asemenea, participanții vor beneficia și de evenimente conexe de interes pentru companiile prezente la eveniment, dar și pentru vizitatori.

În ceea ce privește programul Salonului Auto de la București 2022, evenimentul se va desfășura în felul următor:

 • 6 octombrie – în intervalul orar 12:00 – 20:00
 • 7 – 15 octombrie – între orele 10:00 și 20:00
 • 16 octombrie – 10:00 – 18:00
Salonul Auto București 2022
Salonul Auto București 2022. În ce perioadă se desfășoară și care sunt mașinile vedetă ale acestei ediții

Tematica SAB & Accesorii

În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai noi modele și tehnologii din domeniul auto. Mai exact, tematica SAB & Accesorii cuprinde:

 • autoturisme de teren și de oraș
 • autoturisme clasice
 • vehicule hibride și electrice
 • secțiune de super-mașini care însumează peste 20.000 de cai putere și au o valoare de peste 5 milioane de euro
 • autovehicule utilitare ușoare și grele (camioane, remorci, componente și accesorii aferente
  motociclete, scutere, biciclete și accesorii)
 • componente și accesorii auto
 • sisteme de navigație și audio, tuning auto și moto
 • echipamente și utilaje pentru service-uri, vopsitorii și spălătorii auto
 • concursuri, workshop-uri și lansări de tehnologii noi
 • mijloace de semnalizare rutieră, echipamente de dirijare, măsură și control trafic
 • media de specialitate și asociații de profil
 • societăți de leasing și de asigurare.

Sâmbătă și duminică, respectiv 15 și 16 octombrie, va avea loc etapa finală DB Drag Racing. În zona exterioară a Salonului Auto București 2022, împătimiții de automobile sunt așteptați la Campionatul de Car Audio. Acest eveniment este organizat la nivel mondial de către de DB Drag Racing România, în parteneriat cu Salonul Auto București.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...