Salman Khan a ajuns la tribunal! Pe Iubitul Iuliei Vântur îl așteaptă un proces lung, dar din care ar putea câștiga bani frumoși

Emanuela Pană 18.09.2021, 19:40
Salman Khan a ajuns la tribunal! Pe Iubitul Iuliei Vântur îl așteaptă un proces lung, dar din care ar putea câștiga bani frumoși

Iubitul Iuliei Vântur, Salman Khan, târăște în instanță „Selmon Bhai“ – un joc video care ar fi bazat pe cazul său din 2002, când actorul indian a lovit mortal cu mașina un bărbat și a fugit de la locul accidentului. Procesul ar putea fi unul lung, însă starul de la Bollywood s-ar putea alege cu bani frumoși de pe urma acestuia. Curtea a dispus restricționarea temporară a accesului la joc, iar producătorii jocului au fost reținuți. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.

Salman Khan a ajuns la tribunal

Actorul indian Salman Khan a depus o plângere la un tribunal civil din Mumbai împotriva unui joc video numit „Selmon Bhai“, întrucât acesta ar fi bazat pe cazul „hit-and-run“ (lovește și fugi – n.r.) al actorului din 2002. Potrivit unui raport PTI, Curtea a reținut producătorii jocului, Parody Studios Pvt Ltd și directorii săi, de la diseminarea, lansarea, relansarea și recreerea jocului sau a oricărui alt conținut legat de actor.

Totodată, instanța le-a cerut producătorilor să blocheze/să dezactiveze accesul la joc din Google Play Store și toate celelalte platforme. „La vizionarea jocului și a imaginilor sale, «prima facie» (o expresie latină care înseamnă la prima vedere – n.r.) se potrivește cu identitatea reclamantului (Khan) și cu dosarul care-l implică pe reclamant“, a spus instanța.

Iubitul Iuliei Vântur nu și-ar fi dat acordul pentru producerea jocului care „îi pătează imaginea“. „Atunci când reclamantul nu și-a dat consimțământul pentru dezvoltarea jocului, care este foarte asemănător cu imaginea sa și cu cazul în care a fost implicat acesta, cu siguranță dreptul său la viața privată a fost încălcat, iar imaginea sa a fost, de asemenea, pătată“, se arată în ordin.

Starul de la Bollywood a depus luna trecută o cerere în instanță împotriva dezvoltatorilor jocului, susținând că numele și imaginile afișate în joc păreau a fi versiunea sa sub formă de caricatură. Mai mult, numele jocului – „Selmon Bhai“ – este același fonetic cu numele popular al lui Salman printre fanii săi.

Citește și: Ce a spus Salman Khan despre soția și copilul din Dubai. Este pentru prima dată când Iulia Vântur aude așa ceva

Despre accidentul actorului din 2002

În anul 2015, Salman Khan, unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood, a fost acuzat de ucidere din cuplă după ce, în urmă cu 13 ani, a lovit mortal cu mașina un bărbat, ulterior fugind de la locul faptei.

Salman Khan ajunge la tribunal din cauza unui joc video menit să-i „păteze“ imaginea
Salman Khan ajunge la tribunal din cauza unui joc video menit să-i „păteze“ imaginea

Pe data de 28 septembrie 2002, Salman Khan a lovit cu mașina cinci persoane fără adăpost care dormeau pe un trotuar din suburbia Bandra (Mumbai). Accidentul s-a soldat cu moartea unui bărbat și rănirea celorlalte patru persoane. Procesul a trenat mai mulți ani la rând, iar în iulie 2013, un judecător a schimbat încadrarea de omor prin imprudență în cea de omor din culpă.

În timpul procesului, actorul indian a declarat că nu se afla el la volan în timpul producerii accidentului, ci șoferul său. Judecătorul a considerat, însă, că starul bollywoodian conducea autoturismul, ba chiar mai mult, acesta aflându-se sub influența alcoolului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...