Salata de vinete care te duce direct în copilărie. E reţeta gospodinelor de altădată

Badea Violeta 18.06.2022, 12:29
Salata de vinete care te duce direct în copilărie. E reţeta gospodinelor de altădată

Foarte mulți bucătări celebrii din Europa și nu numai folosesc vinetele în preparatele lor. Unii le adaugă în diferite mâncăruri, alții le pun pe grătar, vinetele sunt legume extrem de versatile și pot fi gătite în diverse moduri. În țara noastră, una dintre cele mai populare preparate pe care le puteți consuma este salata de vinete. Află cum se pregătește rețeta simplă care îți trezește nenumărate amintiri.

Salată de vinete, preparată după rețeta bunicii

Dacă ai momente când ți-e poftă de o salată de vinete ca la bunica, află că nu ești singurul. Acest preparat minunat se numără printre preferatele românilor de pretutindeni.

Extrem de aromată, cu miros de vinete proaspete și presărată cu puțină verdeață, aduce, fără îndoială, un zâmbet și bucurie în sufletul fiecărui copil sau adult. Iată ingredientele și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține o salată de vinete ca la bunica acasă.

Reteta de salata de vinete
Reteta de salata de vinete

Ingrediente

  • cinci vinete mari românești
  • două linguri de iaurt grecesc
  • o lingură de ulei
  • o linguriță de oțet
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • semințe de susan
  • ceapă roșie

Mod de preparare

Pentru început, vom lua cele cinci vinete și le vom pune la copt pe o tablă mare, după care le vom curăța cu grijă și le vom lăsa la răcit răsfirate pe un tocător. Mai departe, le vom stropi cu puțină zeamă de lămâie.

Acum, urmează să le punem într-o sită de tablă, le vom acoperi și le vom lăsa peste noapte la frigider. Înainte de asta, punem o farfurie sub sită să se scurgă toată zeama.

A doua zi, scoatem vinetele de la rece și le tocăm pe un fund de lemn, apoi le punem într-un castron și adăugăm sare, două linguri de iaurt grecesc, o lingură de ulei și o linguriță de oțet.

Se amestecă întotdeauna cu lingura de lemn. Amestecăm foarte bine cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi luăm o tigaie antiaderentă și rumenim semințele de susan.

Amestecăm semințele cu puțin ulei și ceapă roșie tocată. După ce s-au rumenit, turnăm peste vinete și presărăm ceapă deasupra. Acum, putem gusta din minunata salată de vinete. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...