Salata de vinete care a înnebunit întreaga lume. Cum se prepară Baba Ghanouj

Ioana Bucur 03.07.2021, 10:46
Salata de vinete care a înnebunit întreaga lume. Cum se prepară Baba Ghanouj

Învață cum se face rețeta de salată de vinete care a înnebunit întreaga lume. Cât de ușor se prepară Baba Ghanouj.

Cum se prepară Baba Ghanouj, salata de vinete care a înnebunit întreaga lume

Din București până în New York, această rețetă de salată de vinete este plăcerea vinovată a clienților restaurantelor. Se prepară simplu, cu ingrediente pe care le găsești cu ușurintă în piață și în mai puțin de 45 de minute poți face o gustare pe care o vor savura chiar și cei mai mofturoși musafiri.

Această variantă de salată de vinete, cunoscută ca Baba Ganouj sau Baba Ganoush, este un preparat tradițional în Israel, Liban, Egipt, Palestina, Iordania și Siria – țările arabe din sud-estul bazinului mediteranean. Variații ale rețetei sunt populare și în Turcia și Grecia.

Ingrediente

Așa cum am spus și mai sus, Baba Ghanouj se prepară simplu și rapid. În aproape 45 de minute, salata de vinete este gata de servit. Iată de ce ingrediente veți avea nevoie pentru patru porții:

  • două vinete
  • doi căței de usturoi
  • o lingură de pastă de susan (tahini)
  • 100 de grame de iaurt cu 3,5 % grăsime (optional, în funcție de preferințele fiecăruia, nu toate
  • variantele rețetei îl recomandă)
  • sare, după gust
  • zeamă de la o lămâie
  • patru linguri de ulei de măsline extravirgin
  • o jumătate de linguriță rasă de chimion măcinat

Salata de vinete care a înnebunit întreaga lume. Cum se prepară Baba Ghanouj

Mod de preparare salată de vinete Baba Ghanouj

Prepararea acestei rețete delicioase presupune două etape: coacerea și curățarea vinetelor, pregătirea salatei.

1. Coacere și curățare vinete

Vinetele se pun la copt direct pe flacără sau pe o suprafață încinsă. Se lasă până când coaja se arde, iar miezul capătă o consistență moale și pufoasă. După ce se iau pe de pe aragaz sau grătar, se scobesc cu usor cu o lingură de miez. Acesta se pune apoi într-o sită de plastic pusă peste un vas de colectare. Așteptați până când vinetele se răcesc complet, timp în care se scurg și de lichidul amărui pe care îl conțin.

2. Pregătirea salatei 

Se iau din strecurătoare și se toacă bine până se obține o compoziție pastoasă. Vinetele tocate se pun apoi într-un bol în care se adaugă și usturoiul pisat, pasta de susan. Se amestecă bine și se pune, dacă se dorește, iaurtul. La final, condimentați cu sare, după gust, și se toarnă zeama de la o lămâie. Atenție! nu puneți niciodată toată cantitatea de zeamă de lămâie odată. Gustați, pe măsură ce adăugați, pentru a adapta gustul la preferințele fiecăruia. Omogenizați ingredientele și salata de vinete este gata să fie servită.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...