Salariul lui Mugur Isărescu crește într-un an cât altul în zece. Și pensia i s-a mărit. Sumele sunt impresionante

Redacția IMPACT 15.07.2020, 17:49
Salariul lui Mugur Isărescu crește într-un an cât altul în zece. Și pensia i s-a mărit. Sumele sunt impresionante

Veniturile obținute de-a lungul timpului de Mugur Isărescu au crescut exponențial. Salariul său, alături de pensia pe care o obține sunt mai mari comparativ cu anul trecut, potrivit declarației sale de avere depuse luna trecută.

Ce a ales să facă Mugur Isărescu cu banii

Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume a încasat de-a lungul timpului salarii imense de la Banca Națională a României, iar, din 2016, și o pensie pe măsură. Guvernatorul BNR a încasat, în 2019, un salariu 897.578 de lei, de la Banca Națională, în ultimul an fiscal, se arată în cea mai recentă declarație de avere.

Aceste venituri s-au majorat cu 7.500 de lei, dacă ne raportăm la cele înregistrate cu doar un an în urmă, care ajungeau la 806.000 de lei. Guvernatorul a ales opțiunea de a păstra în bănci banii primiți în plus sa salariul său, având în vedere că valoarea depozitelor sale în lei a crescut.

Tot în ultimul an, pensia lui Mugur Isărescu a ajuns la 162.000 de lei, față de doar 136.000 de lei în anul fiscal anterior, potrivit economica.net.

Declarația de avere a lui Mugur Isărescu poate fi consultată aici.

Mugur Isărescu, colaborator al Securității

Recent, Mugur Isărescu a fost declarat colaborator al Securității, în unei investigații solicitate de avocatul Gheorghe Piperea, în 2019. Luna trecută, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a aprobat săptămâna trecută o „notă de constatare” în care se consideră că Mugur Isărescu ar fi fost colaborator al Securității, în timpul regimului comunist, arată o anchetă demarată de ziare.com.

„Învederăm onoratei instanţe că, din analiza dosarelor (…), rezultă că domnul (Mugur Isărescu, n.r.) a colaborat cu organele de Securitate, furnizându-le informaţii sub nume conspirativ (…). La stabilirea identităţii dintre sursa (…) şi dl (Mugur Isărescu – n.r.) au fost avute în vedere mai multe documente, pe care le ataşăm în copie certificată, potrivit legii, respectiv: dosarul nr. (cota CNSAS) – Dosar obiectiv, dosar nr. (cota CNSAS) – Dosar obiectiv, se arată în documentul trimis în instanţă de CNSAS.

Urmăriți Impact.ro și pe