Salariul încasat de Ronaldo pentru jumătate de sezon, mai mare decât cel al rivalilor. Fotbalistul, desemnat cel mai bine plătit sportiv al planetei

Mihnea Tălău 05.01.2023, 18:48
Salariul încasat de Ronaldo pentru jumătate de sezon, mai mare decât cel al rivalilor. Fotbalistul, desemnat cel mai bine plătit sportiv al planetei

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit jucător din sport după ce a încheiat transferul său record la echipa saudită Al-Nassr. El a semnat cu formația din Arabia Saudită un contract fabulos de peste 220 de milioane dolari pe an.

Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume

După tumultoasa sa plecare de la Manchester United în noiembrie, foștii mari jucători Jamie Carragher și Gary Neville au descris ultima sa mutare drept un „sfârșit trist” al carierei sale strălucitoare.

Cu toate acestea, Ronaldo, în urma acestui contract profitabil, îl va depăși pe rivalul său pe termen lung Lionel Messi și vedete din NBA precum Lebron James, devenind cel mai bine plătit sportiv din lume.

Următoarele salarii de top

Kylian Mbappé – 110 milioane de dolari

Până când Ronaldo va semna noua sa înțelegere, Mbappé deține centura de cel mai bine plătit jucător din fotbal. Fenomenul francez a semnat un nou contract cu Paris Saint-German în mai 2022, care i-a adus un salariu de nouă cifre în acest an, potrivit Forbes, dar se pare că acesta ar vrea să plece de la club în ianuarie, informează necn.com.

În altă parte pe lista lui PSG, Lionel Messi a câștigat 65 de milioane de dolari, iar Neymar a câștigat 55 de milioane de dolari pe teren în acest an.

Phil Mickelson – 102 milioane de dolari

LIV Golf a deschis ușa pentru ca sportivii să câștige salarii amețitoare pentru a juca mai puțin. Nimeni nu a încasat mai mult decât Phil Mickelson, care a încasat peste 100 de milioane de dolari din câștiguri pe teren în 2022, potrivit Forbes.

Dustin Johnson (68 de milioane de dolari), Bryson DeChambeau (66 de milioane de dolari) și Brooks Koepka (53 de milioane de dolari), care concurează toți la LIV, sunt următorii pe lista celor mai bine plătiți jucători de golf din 2022.

Canelo Alvarez – 73 de milioane de dolari

În 2018, senzația boxului mexican Saul „Canelo” Alvarez a semnat un contract record de cinci ani și 365 de milioane de dolari cu DAZN. Nu numai că a fost cea mai mare sumă pentru orice boxer, dar și cea mai mare pentru orice atlet profesionist la acel moment. Din păcate, se pare că acel contract nu mai este activ, dar este unul dintre arhivele de care ne vom aminti cu siguranță.

Álvarez aproape că a recuperat acea sumă anuală într-o singură luptă. I s-au garantat 45 de milioane de dolari pentru un meci cu Gennadiy Golovkin și a reușit să adauge și mai mult în bonusuri pay-per-view

Stephen Curry – 54 de milioane de dolari

De la a juca baschet în facultate la Davidson până la a deveni liderul all-time al NBA la aruncările de 3 puncte reușite, prelungirea iminentă a contractului lui Stephen Curry îi va aduce un salariu mediu de puțin mai puțin de 54 de milioane de dolari, după ce a ajuns la o prelungire de 215 milioane de dolari în 2018. El va câștiga 59,6 milioane de dolari în 2025, când va avea 37 de ani. Este cel mai bine plătit jucător din NBA și cu siguranță a meritat acest lucru prin ceea ce a făcut pentru Golden State Warriors.

Bradley Beal (50,2 milioane de dolari), Kevin Durant (48,6 milioane de dolari) și Giannis Antetokounmpo (45,6 milioane de dolari) sunt următorii pe lista jucătorilor din NBA

Russell Wilson – 48,5 milioane de dolari

Rodgers este singurul om de 50 de milioane de dolari din NFL, dar mai mulți fundași sunt chiar în urma sa.

Russell Wilson are al doilea salariu anual din ligă, cu 48,5 milioane de dolari. Kyler Murray este următorul, cu 46,1 dolari, iar Deshaun Watson este al patrulea, cu 46 de milioane de dolari fix. Patrick Mahomes a deținut la un moment dat recordul de cel mai bine plătit jucător din NFL cu salariul său anual de 45 de milioane de dolari

Max Scherzer/Justin Verlander – 43,3 milioane de dolari

Doi foști jucători de la Detroit Tigers sunt acum plătiți în Queens.

Max Scherzer a semnat un contract pe trei ani și 130 de milioane de dolari cu New York Mets înainte de sezonul 2022 din MLB. Un sezon mai târziu, Justin Verlander i s-a alăturat lui Scherzer, semnând un contract pe doi ani, în valoare de 86,6 milioane de dolari, care îi aduce același salariu anual.

Aaron Judge este cel mai bine plătit jucător de poziție din baseball după ce a acceptat un contract de nouă ani și 360 de milioane de dolari cu New York Yankees.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...