Salariul colosal pe care l-ar putea încasa Klaus Iohannis din 2022. Veniturile demnitarilor ar putea fi majorate de anul viitor

Iancu Andreea 08.12.2021, 18:13
Salariul colosal pe care l-ar putea încasa Klaus Iohannis din 2022. Veniturile demnitarilor ar putea fi majorate de anul viitor

Președintele României se numără printre cei mai bine plătiți demnitari, liderul statului încasând lunar un venit generos. Cu toate acestea, o decizie importantă ar putea să schimbe suma pe care o câștigă oficialul român, ca de altfel și restul demnitarilor. Din 2022, președintele Klaus Iohannis ar putea încasa venituri mărite, salariul său urmând să crească în urma unei decizii a Executivului. Suma pe care o va folosi șeful statului nu este deloc de neglijat.

Cât ar putea câștiga Klaus Iohannis din 2022. Salariul președintelui ar urma să se majoreze

Veniturile demnitarilor ar putea suferi transformări substanțiale în anul ce vine, dacă Executivul va decide cu privire la majorarea salariului minim. Astfel, creșterea venitului minim va duce și la o creștere a salariului demnitarilor. Practic, efectele se vor resimți în lanț, după decizia guvernanților. Așadar, salariul președintelui Klaus Iohannis ar putea crește considerabil din 2022, șeful statului putând câștiga mai mulți bani lunar.

Salariile demnitarilor ar urma să fie majorate de anul viitor dacă Executivul nu decide plafonarea veniturilor. În caz contrar, sumele de bani încasate lunar ar putea crește chiar și cu mii de lei față de nivelul actual. Astfel, în lipsa unei plafonări, președintele Iohannis ar urma să încaseze un salariu de 30.000 de lei. Pentru moment, potrivit declaraţiei de avere a oficialului român, publicată în luna iunie, preşedintele a avut anul acesta un salariu de 178.391 lei pe an, comparativ cu anul 2020 când a luat 179.735 lei.

Salariul pe care l-ar putea încasa Klaus Iohannis din 2022
Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis

Declarația de avere a președintelui Klaus Iohannis. Ce venituri are șeful statului

Site-ul Administrației Prezidențiale a făcut publică declarația de avere a lui Klaus Iohannis, dezvăluind astfel care sunt veniturile șefului statului. Prin comparație cu anul 2020, când încasa 179.735 de lei, președintele României a avut un salariu de 178.391 lei. De asemenea, șeful statului deține în continuare șase imobile, fără a avea menționate în document bijuteriile, autoturismele, tablourile și economiile.

Totodată, Klaus Iohannis are un cont deschis la BCR, din 1999, cu suma de 201.000 lei. Soția sa, Carmen Iohannis, care activează ca profesoară de limba engleză la un liceu din Sibiu, aceasta a încasat un salariu anual de 44.816 lei, spre deosebire de anul trecut când încasa suma de 43.450 lei. Veniturile șefului statului obținute din drepturi de autor, în cadrul Editurii Curtea Veche Publishing, Iohannis a încasat 29.784 lei, comparativ cu anul 2020 când declara suma de 1.275 lei.

Totodată, veniturile obținute din închirierea imobilelor, în acest an, au ajuns la suma de 28.799 lei, prin comparație cu anul precedent, când șeful statului declara 35.743 lei. Tot suma de 28.799 de lei apare și în cazul soției sale, Carmen Iohannis, tot din închirierea unui imobil. În urmă cu un an, suma declarată de aceasta era de 35.743 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...