Salariu de 23.500 euro pe lună la stat. Cine este și cu ce se ocupă românul care încasează această sumă impresionantă

Redacția IMPACT / 17.07.2020, 15:50
Salariu de 23.500 euro pe lună la stat. Cine este și cu ce se ocupă românul care încasează această sumă impresionantă

Românii încasează bani frumoși din funcțiile pe care le au în instituțiile de stat. Recent, veniturile obținute de-a lungul timpului de Mugur Isărescu au crescut exponențial. Salariul său, alături de pensia pe care o obține sunt mai mari comparativ cu anul trecut. Și indemnizațiile altor angajați în funcții cheie de la BNR.

Ce salariu încasează Prim-viceguvernatorul BNR

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu încasează salarii colosale lunar, de la BNR, după cum indică cea mai recentă declarație a sa de avere. Însă, mai surprinzător este faptul că acesta are un salariu lunar mai mare decât înusuți guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul BNR. Foto: Inquam Photos/ George Calin
Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul BNR. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Acesta încasează lunar, de la Banca Națională a României 1.365.428 lei, adică 113.785 lei pe lună din salariu pentru funcţia de prim-viceguvernator al BNR, în 2019. Totodată, acesta a încasat, lunar și din activitatea sa didactică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), o sumă de 3.139 de lei.

Din pensie, Florin Georgescu a încasat anul trecut 126.608 lei, iar din indemnizația de parlamentar pe care o primește de la Camera Deputaților încasează 107.472 lei. La capitolul active financiare, Florin Georgescu deține trei conturi bancare, cel mai mare fiind în valoare de 3,1 milioane de lei.

Florin Georgescu are un teren de 111,58 de metri pătrați, în comuna Snagov, din județul Ilfov și două locuințe, un apartament de 7,83 de metri pătrați în sectorul 1, din București și o casă de vacanță în comuna Snagov (jud. Ilfov), de 210.45 mp.

În anii `90, Florin Georgescu a fost recrutat de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a forma Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID), un proiect în care președintele era Nicolae Văcăroiu, fost prim-ministru al României. În martie 2002, banca a fost dizolvată, în urma deciziei acționarilor de la acea vreme. Prim-viceguvernatorul BNR a mai fost membru vechi în PDSR/ PSD, dar și un fost apropiat al fostului președinte Ion Iliescu, potrivit Ziarul Financiar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI