Salariu de 180.000 de euro pentru un bărbat. El a trimis demisia prin avocați și a plecat din localitate

Beatrice Dumitru 28.06.2022, 17:45
Salariu de 180.000 de euro pentru un bărbat. El a trimis demisia prin avocați și a plecat din localitate

Cum să te îmbogățești fără să faci nimic? Este cazul unui bărbat care a devenit milionar peste noapte, după ce compania la care era angajat a făcut o greșeală și el s-a trezit cu sute de mii de euro în cont. Acesta și-a transmis demisia printr-o firmă de avocatură și a plecat din localitate.

Milionar din greșeală

Un angajat al unei companii din Chile a primit, din greașeală, 286 de salarii în loc de unul așa cum trebuia. După ce s-a văzut cu suma în cont, acesta a demisionat și a fugit cu banii. Firma încercă să-și recupereze prejudiciul și l-a acționat în judecată.

Protagonistul poveștii neobișnuite este un angajat al unuia dintre cei mai mari producători de mezeluri din Chile, iar în urma unei greșeli a departamentului de resurse umane acesta a primit luna trecută 281 de milioane de pesos chilieni, aproximativ 180.000 de euro, în loc de cei 500.000 de pesos (542 de dolari), cât era salariul, notează La Vanguardia.

Salariu de 180.000 de euro pentru un bărbat. El a trimis demisia prin avocați și a plecat din localitate
Bărbatul a primit 180.000 de dolari în loc de 500.

Cum încearcă firma să recupereze banii

Când și-a verificat contul, bărbatul și-a dat seama că este milionar, însă compania și-a dat seama de greșeală și l-a informat că trebuie să returneze banii. A doua zi, angajatul trebuia să meargă la bancă numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat și a dispărut fără urmă.

După câteva zile în care angajatorul a încercat să-l contacteze din nou pe bărbat, la firmă a apărut un avocat pentru a anunța că acesta nu vrea să mai dea banii înapoi. În cele din urmă, bărbatul și-a transmis demisia printr-o firmă de avocatură. Revoltați, șefii acestuia au luat măsuri și l-au denunțat pentru „însușire necorespunzătoare”.

În fața instanței, aceștia au susținut că fostul angajat este obligat să returneze banii proprietarului de drept, chiar dacă la mijloc a fost o greșeală a companiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...