Salariile frumoase pe care românii le primesc pentru a lucra pe litoral. De ce se plâng patronii de hoteluri şi restaurante

Badea Violeta 27.05.2022, 08:42
Salariile frumoase pe care românii le primesc pentru a lucra pe litoral. De ce se plâng patronii de hoteluri şi restaurante

Vara este tot mai aproape, așa că patronii de pe litoral sunt în căutarea românilor care vor să se angajeze. În disperarea de a găsi personal pentru sezonul estival, aceștia sunt dispuși să ofere salarii uriașe. Chiar și așa, puțini sunt cei care acceptă să lucreze. În acest moment există peste 20.000 de posturi disponibile și nimeni nu se înghesuie să le ocupe.

Salarii uriașe pentru cei care vor să lucreze pe litoral

Suntem la finalul lunii mai și românii deja au început să ia cu asalt litoralul românesc, așa că nu este de mirare că patronii sunt disperați să găsească personal pentru a-și putea întâmpina clienții așa cum se cuvine.

Așadar, persoanele care doresc să lucreze pe litoralul românesc în această vară au un motiv în plus, din moment ce patronii sunt mai dispuși ca niciodată să ofere salarii peste media națională.

Astfel, o cameristă poate încasa pe litoral nu mai puțin de 2.500 de lei net, un ospătar poate primi 3.000 de lei, în timp ce un bucătar poate ajunge chiar și la 5.000 de lei.

Mai mult decât atât, patronii spun că oferă contracte de muncă și spaţii de cazare pentru cei care vin din alte localităţi. De asemenea, aceștia asigură transportul și oferă masă, potrivit adevarul.ro. Chiar și așa, nimeni nu vine să se angajeze.

Salariile oferite de patronii de la malul marii
Salariile oferite de patronii de la malul marii

Patronii de pe litoral se plâng de lipsa personalului

Deși oferă salarii destul de bune, patronii de pe litoral se plâng că oamenii nu vin să se angajeze, iar cei care vin vor bani mulți și muncă puțină.

„Angajaţii s-au învăţat să muncească puţin şi să primească salarii mari. Salariul nu mai este contravaloarea muncii prestate, ci este contravaloarea nevoilor şi aşteptărilor angajatului.

Vin generaţiile noi care nu au fost bine pregătite nu sunt competenţi şi pentru munca pe care o făcea unul competent înainte acum trebuie să angajezi doi, dar salariile trebuie să fie la nivelul unui angajat bine pregătit.

Este trist că nu realizează cât de incompetenţi sunt.”, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, pentru sursa de mai sus.

Conform acestuia, în acest moment, patronii de la malul Mării Negre ar avea nevoie de mai mult de 20.000 de angajaţi pentru a ocupa toate posturile disponibile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...