Salariile bugetarilor ar putea crește din august 2022. Cine sunt cei care vor beneficia de majorări

Stan Filon 06.08.2022, 15:07
Salariile bugetarilor ar putea crește din august 2022. Cine sunt cei care vor beneficia de majorări

După ce a crescut mult numărul bugetarilor angajați pe timpul guvernului Ciucă, iată că acum vine și o majorare salarială pentru aceștia! Majorarea salarială va fi acordată începând chiar cu luna august, după cum a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, care a spus și exact cine va avea salariul majorat. De această prevedere nu vor beneficia chiar toți bugetarii, ci doar o bună parte dintre ei.

Salariile bugetarilor ar putea crește din august 2022

Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus că începând cu luna august, vor crește salariile pentru pentru sectorul bugetar, precizând că de creşteri salariale vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor şi cei ai Institutului Naţional de Statistică. „Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat Budăi, sâmbătă, la Antena 3.

El a fost întrebat şi despre o majorare salarială pentru funcţionari din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor şi INS și a precizat că aceasta va veni tot începând cu luna august. „Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii ş Ministerul Transporturilor. S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”, a explicat ministrul Muncii.

Salariile bugetarilor ar putea creste din august 2022
Salariile bugetarilor ar putea creste din august 2022

Ce spune mai exact ordonanța de urgență aprobată de Guvernul Ciucă

Prin proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului se propun următoarele majorări salariale:

„1. Majorări salariale acordate prin modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.130/2021 :
-acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu excepția personalului care ocupă funcții de demnitate publică și a personalului încadrat la nivelul administrației publice locale.

2. Majorări salariale acordate prin modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice :
-acordarea, începând cu luna august 2022, a salariilor de bază prevăzute de lege pentru anul 2022, pentru personalul din cadrul Institutului Național de Statistică precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică,
-acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Ministerului Culturii și Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a personalului din cadrul instituțiilor aflate din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, precum și a serviciile publice deconcentrate ale acestor ministere,
-acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii personalului din cadrul Institutului Național de Statistică precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică.

3. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite”, spune textul ordonanței de urgență.

Urmăriți Impact.ro și pe