Sacrificiile pe care le-a făcut Simona Halep pentru tenis. Ce decizii drastice a luat pentru a-și continua cariera

Redacția IMPACT 04.10.2019, 18:07
Sacrificiile pe care le-a făcut Simona Halep pentru tenis. Ce decizii drastice a luat pentru a-și continua cariera

Simona Halep a muncit mult pentru a ajunge unde e astăzi și, de-a lungul carierei, a luat și mai multe decizii drastice. Despre toate acestea a vorbit primul ei antrenor.

Simona Halep a făcut multe sacrificii pentru tenis pentru a ocupa, la un moment, locul 1 în clasamentul WTA. Ea și-a început cariera de la vârste fragede, iar printre primii care i-au ghidat mișcările pe terenul de tenis se numără Firicel Tomai.

El este unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep, care a vorbit despre mai multe episoade neștiute din viața sportivei din Constanța.

Sacrificiile pe care le-a făcut Simona Halep pentru tenis

Simona Halep eliminata de la turneul de la Beijing

Una dintre cele mai drastice decizii pe care a luat-o Simona este operația de micșorare a sânilor. Primul său antrenor susține că a luat decizia după un turneu la care a participat.

„Operația a fost condiţia primordială pentru a face performanţă. Am fost la un turneu în Marsilia, de 100.000 de euro şi acolo am văzut că era foarte greu. Era un turneu măricel, ea era obişnuită să joace la cele de 10.000-15.000. Se vedea că nu are nicio şansă. A jucat cu o australiancă, una care nu era grozavă şi nu avea nicio şansă. Trebuia să alerge şi nu putea să se mişte cum trebuie din cauza bustului. Se oprea greu, pleca greu. În 2008 a avut un moment de panică, îi era teamă. Mi-a scris nişte mesaje şi a hotărât să nu o facă, dar după Marsilia, foarte liniştită, mi-a spus: «Gata! Mă operez!»”, a declarat Firicel Tomai pentru Fanatik.

Antrenorul mai spune și că Simona se simțea izolată, din cauza faptului că provenea dintr-o familie de machedoni.

„Era destul de influenţată de faptul că, fiind machedoancă, era cam singură. Era privită mai distant şi simţea lucrul acesta. Mai ales că ea voia să bată fetele din România, pe astea mai bune şi simţea o mică răceală între ea şi cum se comportau celelalte jucătoare din Bucureşti. Se vedea puţin ţinută la distanţă. Cei din federație i-au interzis să participe la un turneu, au şi sancţionat-o două sau trei săptămâni. Atunci ea spunea că Bucureştiul o izolează puţin, nu i se dă atenţie”
Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep

Antrenorul a vorbit și despre relația rece pe care Simona ar avea-o cu Sorana Cîrstea.

„Exista demult, de la junioare această relaţie rece. Chiar la un meci challenger de aici, de la Bucureşti, unde Simona a fost aproape să o bată pe Sorana, au şi apărut discuţii după meci. Niciuna nu voia să piardă, mai ales că atunci Sorana juca puţin mai bine ca Simona, fiind puţin mai mare. Sorana nu concepe să piardă, Simona voia să vină tare din spate să audă lumea de ea, a fost o dispută aprigă”
Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep

Urmăriți Impact.ro și pe