EXCLUSIV

Sacrificiile pe care le-a făcut Dragoș Petrescu pentru a avea una dintre cele mai de succes afaceri din România. Regretele juratului de la Pro TV. EXCLUSIV

Denisa Macovei 19.02.2022, 15:17
Sacrificiile pe care le-a făcut Dragoș Petrescu pentru a avea una dintre cele mai de succes afaceri din România. Regretele juratului de la Pro TV. EXCLUSIV

Toată lumea a auzit de omul de afaceri Dragoș Petrescu, fie direct, fie prin intermediul emisiunii „Imperiul Leilor”, acolo unde este investitor încă de la primul sezon, fie asociat cu unul dintre restaurantele sau cafenelele pe care le deține, însă puțini sunt cei care știu adevărata poveste din spatele succesului său în industria HoReCa. Antreprenorul a fost nevoit să facă concesii, iar printre cei care au avut direct de suferit au fost cei doi copii ai lui.

Ce sacrificii a făcut Dragoș Petrescu pentru a avea una dintre cele mai de succes afaceri

Conduce cel mai mare lanț de restaurante din România, însă pentru a ajunge în acest punct profesional, familia a jucat un rol estențial. Omul de afaceri Dragoș Petrescu a fost conștient încă de la început că în momentul în care demarează o afacere tot timpul îi va folosi pentru creșterea acesteia. Din fericire pentru el, familia a fost un pilon de susținere în evoluția sa antreprenorială și, imediat după ce s-a organizat din punct de vedere managerial, a făcut în așa fel încât să recupereze tot timpul pierdut.

„Din păcate nu am știut să mențin un echilibru între viața personală și viața profesională și cred că în primii ani de viață nu am fost suficient de aproape de copiii mei. Totuși am încercat să valorific timpul cu ei după ce au împlinit vârsta de 5 ani și cred că am recuperat cu succes”, ne-a declarat Dragoș Petrescu.

Ce sacrificii a facut Dragos Petrescu pentru a avea una dintre cele mai de succes afaceri
Ce sacrificii a facut Dragos Petrescu pentru a avea una dintre cele mai de succes afaceri

Niciun bucătar nu reușește să facă musacaua de vinete pe gustul lui

În momentul de față, lanțul său de restaurante deține 16 localuri și 4 bucătării de tip cloud kitchen destinate livrărilor, însă cu toate acestea, niciunul dintre bucătarii care lucrează pentru Dragoș Petrescu nu a reușit să reproducă gustul unui preparat extrem de apreciat de omul de afaceri.

„Am reușit să aduc gustul copilăriei în general în restaurantele noastre. Aici mă refer la o multitudine de ciorbe, spanac gătit sub diverse forme, mâncărurile tradiționale, ardei umpluți, dulciurile copilăriei – bezele, pavlova. Totuși, ce încă nu a reușit niciun bucătar să facă pe gustul meu este musacaua de vinete. Foarte rar mai identific acel gust”, ne-a mai povestit investitorul de la Imperiul Leilor”.

S-a simțit confortabil financiar abia după 12 ani de antreprenoriat

A trecut cu bine peste criza sanitară și peste restricțiile impuse în domeniul său de activitate, se numără printre cei mai de succes oameni de afaceri, continuă să facă investiții, nu doar la „Imperiul Leilor”, ci și în particular, însă nu se consideră unul dintre milionarii români. Ba mai mult, mărturisește că s-a simțit confortabil financiar abia la 12 ani după ce intrase în domeniul afacerilor.

„Eu consider că ești milionar nu atunci când ai banii în numerar, ci când proiectele tale valorează mai mult de un milion, sau mai bine zis, când profitabilitatea ta e mai mare de un milion pe an. Acest lucru s-a întâmplat pentru mine destul de târziu, după mai bine de 12 ani de antreprenoriat, adică în anul 2002 când am deschis cel de-al treilea restaurant”, ne-a mai povestit antreprenorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...