Sabrina Ionescu, românca anonimă în țară care face furori în baschetul din SUA. Ce poreclă i-au dat americanii

Sabrina Ionescu, românca anonimă în țară care face furori în baschetul din SUA. Ce poreclă i-au dat americanii

Nu este cunoscută în România, în schimb face furori peste Ocean. După ce s-a remarcat în campionatul universitar, Sabrina Ionescu a făcut pasul în baschetul profesionist din SUA.

Porecla pe care i-au dat-o americanii talentatei baschetbaliste care face furori în SUA

La 22 de ani, Sabrinei Ionescu i s-au deschis porțile spre marea performanță. Fiica unor imigranți români, Liliana Blaj și Dan Ionescu (n.r. – acesta a plecat din România în decembrie 1989), este deja un nume cunoscut în State, nu și în România. Născută la data de 6 decembrie 1997, la Walnut Creek, Sabrina Ionescu s-a remarcat din plin în ultimele patru sezoane din campionatul universitar american de baschet, la echipa sa, Oregon Ducks. Statisticile sale au atras atenția jurnaliștilor de la L’Equipe, care îi dedică spații ample jucătoarei cu origini românești. Conform celebrului cotidian francez, Sabrina Ionescu a devenit primul jucător din NCAA (bărbaţi şi femei) care a cumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive, deţinând de asemenea recordul de „triple duble” (26), în condiţiile în care cea mai apropiată concurentă a sa a reuşit doar 12.

Sabrina Ionescu a fost prima alegere la draftul WNBA şi va juca pentru echipa New York Liberty. Ei bine, presa americană i-a și găsit o poreclă pe măsură, „Lady Liberty”. Iar această „Lady Liberty” cu care se mândresc americanii, a semnat recent un contract multianual cu celebra firmă de echipament sportiv Nike, a cărui valoare nu a fost dezvăluită.

A fost afectată de moartea lui Kobe Bryant și a fiicei lui

Cotidianul L’Equipe amintește și de relația specială dezvoltată în timp între Sabrina Ionescu și regretatul baschetbalist Kobe Bryant. Sabrina Ionescu a fost foarte afectată de dispariţia lui Kobe şi a fiicei acestuia, Gianna Bryant, pe 26 ianuarie, într-un accident de elicopter. Fiica fostului star al lui Los Angeles Lakers era „un mare fan” al jucătoarei formaţiei din Oregon, aducându-l deseori pe tatăl ei să vadă meciurile echipei Ducks. Profund afectată și având acea relație specială consolidată în timp, Sabrina s-a numărat printre persoanele care au luat cuvântul în cursul ceremoniei funerare dedicate idolului şi fiicei acestuia.

Chiar în seara respectivă, ea a devenit prima jucătoare cu 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de assist-uri din NCAA. „Kobe mă priveşte de sus şi este cu adevărat mândru de mine”, a declarat Sabrina, foarte emoţionată, imediat după meci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI