S-au înțeles PNL și USR? Ce a remarcat Marcel Ciolacu la comportamentul liberalilor

Stan Filon, Paul Dobrescu 29.10.2021, 13:07
S-au înțeles PNL și USR? Ce a remarcat Marcel Ciolacu la comportamentul liberalilor

În plină criză sanitară, liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că vrea alegeri anticipate și a spus clar că PSD nu va vota un guvern minoritar. Cu toate acestea, recunoaște că România trece prin cea mai dificilă perioadă, după cel de-Al Doilea Război Mondial. Mai spune că PNL este posibil să se fi înțeles cu USR.

Marcel Ciolacu spune că PNL și USR ar putea să se fi înțeles

Social-democratul Marcel Ciolacu a spus că România trece prin cea mai mare criză de după Al Doilea Război Mondial, dar cu toat acestea nu va susține niciodată un guvern minoritar. Face însă un apel la clasa politică pentru găsirea unei soluții.

”Fac un apel către toate forţele politice. România, în acest moment este la cea mai mare răscruce după cel de-al doilea Război Mondial. Dacă nu înţelegem nici măcar acum cu ce avem de-a face şi care sunt aşteptările românilor, înseamnă că facem politică degeaba”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu spune ca PNL si USR ar putea sa se fi inteles
Marcel Ciolacu spune ca PNL si USR ar putea sa se fi inteles

”Am avut şi deschiderea să venim cu un guvern de tehnocraţi”

Marcel Ciolacu mai spune, totuși, că PSD a arătat deschidere totală pentru a discuta şi cele 10 măsuri propuse de social-democrați şi programul de guvernare, pe o perioadă scurtă. ”Am avut şi deschiderea să venim cu un guvern de tehnocraţi, ca pe urmă să ne întoarcem la popor, la anticipate, nu ştiu ce au hotărât liberalii, şi nici nu mă interesează”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Cu toate că vorbește despre patru crize prin care țara trece acum, Marcel Ciolacu insistă că PSD nu va vota un guvern minoritar, deoarece este nevoie de un executiv stabil, cu susținere în Parlament, pentru a putea trece de această perioadă neagră din istoria României.

”Când ai de-a face cu patru crize, şi economică, şi sanitară, şi socială şi politică, nu poţi trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îţi trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament. România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. Cu certitudine, PSD nu va vota un guvern minoritar”, a mai spus liderul PSD, el explicând că reprezintă o ”ruptură între Guvern şi Parlament”. 

PNL merge mai departe doar cu USR

Despre siguranța de care dă dovadă PNL, liderul social-democrat spune că există un singur motiv: liberalii au creionat deja o majoritate cu USR. Ciolacu mai spune că nu este târziu nici pentru soluția unui Executiv de tehnocrați, dar spune că se poate ajunge și la alegeri anticipate.

”Nu este târziu pentru nicio variantă. Când nu se mai poate rezolva o criză, se merge la anticipate, te întorci la popor şi se dă votul, nu este niciun fel de problemă”, a mai spus Ciolacu.

PNL a decis, joi, după o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, să meargă în Parlament cu formula unui guvern minoritar PNL-UDMR, al premierului desemnat Nicolae Ciucă, pe care social democrașii spun că nu îl vor vota, iar USR lasă să se înțeleagă că nici ei nu vor susține un astfel de guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...