S-au aflat salariile de la Dacia. Cu cât sunt plătiți angajații de la Mioveni

Cristian Cojocaru 01.12.2020, 15:52
S-au aflat salariile de la Dacia. Cu cât sunt plătiți angajații de la Mioveni

Cel mai mare producător român de automobile, Dacia S.A. reprezintă unul dintre cei mai mari angajatori din România dar și de pe piața românească. În 2019, cei peste 15.000 de angajați își strigau nemulțumirea față de salariile primite. După negocieri, s-au schimbat lucrurile, astfel că acestea s-au mărit. Ulterior, s-au aflat salariile de la Dacia.

Salariile de la Dacia. Cu cât sunt plătiți angajații

Automobile Dacia, parte a Group Renault, au întâmpinat anul trecut probleme la uzine. Amenințarea cu grevă din partea sindicatelor i-a făcut pe cei din conducere să ia în serios propunerea de mărire a salariilor. Negocierile salariilor dintre sindicaliști și conducere s-au întins pe durata a aproximativ două luni, mai concret din luna aprilie până la sfârșitul lui mai. Îndreptățiți până la urmă, angajașii Dacia au beneficiat de măriri salariale.

În funcție de poziția ocupată, aceștia au beneficiat de o mărire de aproximativ 100 euro, banii fiind alocați în două tranșe. Astfel, în luna iunie, aceștia au primit o mare parte din promisiunea salarială, în valoare de 400 de lei, urmând ca a doua parte să fie adăugată în luna octombrie, parte în cuantum de 80 de lei. Pe lângă creșterea promisă, angajații au mai avut asigurată și o primă de 1.600 de lei. Cei care lucrează în fabrică au primit o primă de 800 de lei la care s-a mai adăugat prima excepțională, în cuantum de 400 de lei, în luna septembrie.

Pe lângă aceste avantaje salariale, angajații au mai primit și o reducere de 9% la achiziționarea unui autoturism marca Dacia. Un nou contract colectiv și-a făcut loc pe masă, astfel că acesta prevede ca salariul minim al muncitorilor de la Dacia să fie de 2.550 de lei lunar. Așadar, în urma măririi, s-au aflat salariile de la Dacia.

Salariile de la Dacia. Cu cât sunt plătiți angajații 
Salariile de la Dacia. Cu cât sunt plătiți angajații

Dacia va majora producția

Astfel, salariile celor de la Dacia se încadrează în niște limite relativ normale, unele însă chiar depășind media. Astea fiind spuse, sumele pot fi diferite în funcție de vechimea și experiența angajaților.

Un inginer de proces SCM de la Dacia are un salariu de 3.700 de lei lună, în tim ce un angajat care ocupă postul de manager de echipă are un salariu de 5.300 de lei. Pe lângă acest salariu de bază se mai adaugă și un bonus de 6.000 de lei anual, tichete de masă în valoare de 300 de lei pe lună dar și alte bonusuri de 3.000 de lei pe an. Un inginer mentenanță are un salariu de 3.000 de lei, iar un inginer geometru are un salariu de 4.800 de lei, bonus anual de 4.800 de lei și tichete de masă de 350 de lei lunar.

Cristophhe Dridi, directorul general al Automobile Dacia și Groupe Renault a anunțat că Dacia își va majora producția din toamna anului care urmează. Astfel, mărirea producției va debloca alte câteva sute de locuri de muncă, potrivit playtech.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe