S-a schimbat ora de închidere a magazinelor pentru această zi. Restricţiile de weekend, prelungite

Ioana Bucur 10.04.2021, 18:42
S-a schimbat ora de închidere a magazinelor pentru această zi. Restricţiile de weekend, prelungite

Restricțiile de weekend, prelungite pentru încă 14 zile în București, cu o singură excepție. Autoritățile au anunțat că s-a schimbat ora de închidere a magazinelor pentru această zi.

S-a schimbat ora de închidere a magazinelor pentru această zi

În condițiile în care rata de incidență cumulată la 14 zile, în București, a fost , sâmbătă, de 6,39 la mia de locuitori, Prefectura Capitalei a anunțat că restricțiile de weekend au fost prelungite pentru încă două săptămâni, începând de duminică, de la miezul nopții. Circulația persoanelor în afara locuinței, în intervalul 22:00 – 05:00, în zilele de luni până joi, și în intervalul 20.00 – 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, rămâne interzisă. În următoarele 14 zile, centrele comerciale vor putea fi deschise între orele 05:00 și 18:00, în zilele de vineri, sâmbata și duminică, iar de luni până joi până la ora 21.00. Accesul în mall-uri va fi permis doar în condițiile în care se poate asigura distanța minimă de doi metri între vizitatori, asigurându-se o suprafață de cel puțin șapte metri pătrați per persoană. Restricțiile nu vor mai fi puse în aplicare abia după ce rata cumulată pe o perioadă de 14 zile va coborî sub pragul de 3,5 la mie.

Există, totuși, o excepție de la restricțiile de weekend. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că s-a schimbat ora de închidere a magazinelor pentru o anumită zi. Potrivit deciziei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, centrele comerciale vor rămâne deschise, în Vinerea Floriilor, până la ora 20:00. La nivelul întregii țări, magazinele pot rămâne deschise până la ora 20.00 în Vinerea Mare în localitățile în care incidența depășește 3,5 la mie și până la ora 21.00, acolo unde incidența este sub acest prag.

Restricții pentru Paște și 1 Mai
Restricții pentru Paște și 1 Mai. Inquam Photos / Alexandru Busca

Ce măsuri au anunțat autoritățile pentru Paște și 1 Mai

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, 8 aprilie, hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie. Autoritățile au anunțat și care vor fi măsurile de protecțe și restricțiile impuse pentru Paște și 1 Mai.

  • Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum şi în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.
  • În zilele de 23 aprilie 2021 şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfăşura doar activitate de livrare la domiciliu.
  • Structurile turistice din staţiunile de pe litoralul Mării Negre îşi vor putea desfăşura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

„Toate celelalte măsuri de protecţie sanitară sunt menţinute pe perioada stării de alertă, în scopul protejării sănătăţii populaţiei şi al prevenirii răspândirii virusului”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a Guvernului.

Sâmbătă, România a depășit pragul de un milion de cazuri confirmate de persoane infectate cu SARS-CoV-2, de la debutul pandemiei. „În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, au transmis autorităţile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...