S-a interzis circulația pe timp de noapte. Care este țara unde s-a luat această decizie

Andreea Bisinicu 02.11.2020, 21:16
S-a interzis circulația pe timp de noapte. Care este țara unde s-a luat această decizie

Da, ai citit bine! Aici s-a interzis circulația pe timp de noapte. Care este țara unde s-a luat această decizie și ce urmează să se întâmple. Ce spun autoritățile.

Italia intră în carantină parțială. Care sunt restricțiile

Se întâmplă în Italia. Guvernul italian a anunțat că populația va intra în carantină parțială. Ce presupune asta? Circulația pe timpul nopții va fi interzisă, mall-urile vor fi închise în weekend, iar elevii de liceu vor învăța online.

Mai mult de atât, se pare că se vor închide muzeele și mallurile în weekend. În ceea ce privește educația celor mici, se va introduce învăţământul la distanţă şi în licee. Numărul pasagerilor din mijloacele de transport în comun va fi redus şi mai mult, iar deplasările între regiuni cu multe cazuri va fi restricţionat. Premierul a adăugat că se vor aplica şi măsuri locale în zonele cu număr deosebit de mare de cazuri, notează Digi24.

Giuseppe Conte, premierul Italiei, nu a precizat orele între care va fi interzisă părăsirea locuinţei. Cu toate acestea, Francesca Puglisi, secretar de stat în ministerul muncii, a spus că interdicţia va începe de la orele 21.00, înaintea discursului din parlament.

Germania se pregătește de restricții, după 11.000 cazuri noi de infectări cu COVID-19

Germania se gândește serios la restricții care să pondereze numărul mare de noi îmbolnăviri cu cirusul COVID-19, după ce au fost înregistrate peste 11 mii de noi cazuri de coronavirus în numai 24 de ore. Cancelarul Angela Merkel doreşte ca oficialii germani să aprobe miercuri închiderea tuturor restaurantelor şi barurilor începând cu 4 noiembrie.

Autoritățile speră ca şcolile şi creşele să rămână deschise, informează Reuters, pe baza planului de rezoluţie. Dacă noile restricţii vor fi aplicate, oamenii nu vor putea ieşi în public decât în grupuri formate din locuitorii a cel mult două case, dar încă nu au fost stabilite pedepsele ce vor fi aplicate dacă cineva va încălca legea.

O decizie finală ar putea fi luată miercuri, când va avea loc o conferinţă telefonică la care participă liderii celor 16 landuri germane, iar în urma deciziei lor se vor închide sau nu sălile de fitness, cluburile şi cinematografele, dar şi teatrele şi sălile de spectacol.

Europa se intoarce, incet-incet, la carantina
Europa se intoarce, incet-incet, la carantina

Premierul Orban a lămurit problema unor noi restricții în România

Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea apariției unor noi restricții, aflat în capitala Franței, unde s-a întâlnit cu omologul său, Jean Castex. După ce vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că ar putea apărea noi măsuri aplicate în mall-uri, prim ministrul României a contrazis varianta:

„Nu cunosc aceste declaraţii, noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografele din malluri sau restaurantele din malluri. Acestea sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive. Intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a explicat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe