S-a decretat stare de urgență în Madrid. Veste teribilă pentru toți românii aflați în capitala Spaniei

Mirabela Vasile 09.10.2020, 17:16
S-a decretat stare de urgență în Madrid. Veste teribilă pentru toți românii aflați în capitala Spaniei

S-a decretat stare de urgență în Madrid. Autoritățile din Spania au declarat stare de urgență în Madrid și cartierele limtrofe. De altfel, numărul infectărilor cu coronavirus a crescut alarmant în ultima perioadă. Și acest lucru s-a întâmplat în toată Europa.

Guvernul spaniol a declarat stare de urgență în Madrid. Ce restricții au impus autoritățile

Autoritățile au luat această decizie după ce Curtea de Justiţie din Madrid a respins, joi, restricţiile parţiale impuse, care presupuneau doar izolarea parţială a zonei Madridului şi alte nouă cartiere vecine.

”Îi rugăm, din nou, pe toţi locuitorii să nu părăsească Madridul şi să respecte toate recomandările şi măsurile de protecţie”, a declarat Pedro Sánchez, preşedintele guvernului.

Premierul spaniol Pedro Sanchez și președintele regional al Madridului, Isabel Diaz Ayuso, au organizat două ședințe de criză joi. De asemenea, au mai avut încă una vineri pentru a se ajunge la o politică unitară. Și asta după ce un tribunal din Madrid a declarat că restricțiile existente nu sunt legale. Guvernul național a oferit trei opțiuni, dar Ayuso a solicitat timp pentru a le lua în considerare.

Aproximativ 40% din noile infectări înregistrate joi de Spania au rădăcinile în Madrid. Și spitalele locale sunt copleșite cu pacienți COVID-19.

De asemenea, declararea stării de urgență servește și la blocarea fluxului de persoane din Madrid pentru weekend-ul prelungit care urmează. Mai ales că luni este o sărbătoare legală în Spania.

Ce au hotarat autoritatile din capitala spaniola
Ce au hotarat autoritatile din capitala spaniola

Ce se întâmplă cu criza generată de coronavirus în România

Astăzi s-a stabilit un nou record negativ în ceea ce privește numărul de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Potrivit ultimului bilanț prezentat de autorități, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.186 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. De altfel, s-au înregistrat și 52 de noi decese.

„Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Totodată, 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 08.10.2020 (10:00) – 09.10.2020 (10:00) au fost raportate 52 de decese (24 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani.”, se arată în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe