S-a decis cum vor fi livrate voucherele sociale. Anunț important pentru beneficiari

Stan Filon 18.05.2022, 23:36
S-a decis cum vor fi livrate voucherele sociale. Anunț important pentru beneficiari

S-a decis! Voucherele sociale vor fi distribuite persoanelor vulnerabile din România prin Poșta Română! Instituția a emis un comunicat oficial prin care a transmis că va distribui 3 milioane de vouchere în toată țara, după ce conducerea a semnat la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) convenţia pentru distribuirea voucherelor sociale pe suport electronic.

Autoritățile au decis cum vor fi livrate voucherele sociale

Așadar, voucherele sociale vor fi transmise prin intermediul Poștei Române, după cum anunță un comunicat oficial. Cu această ocazie s-a aflat și numărul beneficiarilor, respectiv 3 milioane de români. Dar cum vor ajunge voucherele la beneficiari? Ei bine, totul a fost stipulat în acordul semnat între ministrul de resort, Marcel Ioan Boloş, şi directorul general al operatorului naţional de servicii poştale, Valentin Ştefan. Documentul reglementează și modul în care cardurile vor fi distribuite beneficiarilor.

Astfel s-a aflat că distribuirea către destinatari a cardurilor va fi făcută la domiciliile acestora, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenţilor autorizaţi, întreaga perioadă de valabilitate a convenţiei fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

Autoritatile au decis cum vor fi livrate voucherele sociale
Autoritatile au decis cum vor fi livrate voucherele sociale

„Segmentul populaţiei care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea”

„Prin semnarea acestei convenţii, Poşta Română subliniază, încă o dată, rolul strategic pe care îl are între instituţiile statului român, realizând legăturile dintre acestea şi cetăţeni. Mă bucură faptul că rămânem la acelaşi nivel de încredere pentru Executivul României, prin desfăşurarea acestui program extraordinar de important pentru segmentul populaţiei care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea, marcată de criza economică”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, citat de Agerpres.

Așadar, aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar „Sprijin pentru România”, care are alocat un buget de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE şi din fonduri europene nerambursabile.

Fiecare card va avea o valoare de 250 de lei și va fi oferit persoanelor defavorizate o dată la două luni. Banii oferiţi de Guvernul României vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de produse alimentare de bază şi/sau pentru asigurarea de mese calde.

Cine va beneficia de voucherul de 250 lei

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
  • persoanele încadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
    familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;
  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare;
  • persoanele în vârstă de până la 18 ani aflate în întreținerea acelor familii al căror venit mediu pe membru de familie este sub valoarea venitului minim garantat în plată prevăzut de Legea 416/2001 privind ajutorul social cu modificările şi completările ulterioare;
Urmăriți Impact.ro și pe