S-a aflat salariul lui CTP. ”Atât avea, știam toți din redacție”

Iancu Andreea 11.07.2020, 08:57
S-a aflat salariul lui CTP. ”Atât avea, știam toți din redacție”

Cristian Tudor Popescu este un jurnalist cunoscut în România, apreciat de mulți pentru analizele tranșante ale subiectelor cotidiene. Fiind destul de prezent în media, la radio sau online, mulți s-au întreba care sunt sumele câștigate de către CTP. Un fost angajat al publicației pe care o conducea Cristian Tudor Popescu a dezvăluit o sumă impresionantă.

De la inginerie la presă

Puțini cunosc faptul că CTP este la bază, de meserie, inginer. Acesta a studiat la Universitatea Politehnica din București, însă s-a remarcat după 1989 ca scriitor. Totodată, Cristian Tudor Popescu este filmolog și jurnalist la ziarul Adevărul. Pe de altă parte, el este și fostul director fondator al ziarului Gândul. După ce a părăsit redacția Adevărul în 2005, el a fondat propriul ziar împreună cu o parte dintre colegi.

Astfel, Dan Popa, un fost angajat care a colaborat cu CTP, a oferit mai multe detalii despre jurnalist. Dincolo de suma pe care o încasa lunar, Popa a povestit și o întâmplare inedită care îl privește pe Cristian Tudor Popescu.

Dan Popa a dezvăluit suma pe care o câștiga Cristian Tudor Popescu
Dan Popa a dezvăluit suma pe care o câștiga Cristian Tudor Popescu

Salariul neașteptat pe care îl încasa lunar CTP

Astăzi este un jurnalist cunoscut și apreciat. De aceea mulți își pun întrebări cu privire la câștigurile lui Cristian Tudor Popescu. Se pare că un fost ziarist al publicațiilor Adevărul și Gândul, Dan Popa, a povestit cum era CTP ca director pe acea vreme.

Bărbatul a declarat, potrivit stirilekanald, că a fost trimis de CTP la o companie de telefonie mobilă, pentru a lua un telefon pentru fiul său. În ciuda faptului că salariul jurnalistului era unul impresionant, telefonul era unul gratuit.

Bossul avea atunci – și știam asta toți din redacție – vreo 10 mii de euro/lunar, a dezvăluit cu ceva timp în urmă Popa.

De asemenea, fostul coleg al lui CTP a povestit și o situație inedită din viața jurnalistului.

Îi murise tatăl care avea pe un carnet CEC suma de fix 13,25 lei. Mă cheamă prin telefonul scurt ca să mă roage să dau un telefon șefului CEC de la acea vreme (era Eugen Rădulescu). Care era ideea? Rădulescu să vină să-i aducă cei 13,25 lei, ca să nu trebuiască ditamai CTP să mergă el la CEC, să stea la cozi, să-l vada lumea…I-am zis: pentru treishpelei? Lăsați-i încolo de bani, că nu…La care Mogulul: „Dane, tu crezi că Sârbu avea bani să ne cumpere dacă nu era cumpătat la bani?

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...