S-a aflat cine va fi moștenitorul lui Ion Iliescu. Fostul președinte are un „băiat de suflet”, care îl strigă „tată”

Stan Filon 03.11.2020, 15:17
S-a aflat cine va fi moștenitorul lui Ion Iliescu. Fostul președinte are un „băiat de suflet”, care îl strigă „tată”

Ion Iliescu și soția sa, Nina, nu au avut copii, deși și-au dorit tare mult. Fosta Primă Doamnă a României a fost însărcinată de trei ori, dar nu a putut duce la bun sfârșit sarcinile. De fiecare dată s-a petrecut câte ceva, mai ales că toate cele trei sarcini au fost toxice.

Averea lui Ion Iliescu va fi moștenită de fiul său de suflet

Ion Iliescu și soția sa, Nina, au strâns ceva avere, chiar dacă despre fostul șef de stat se spune că este ”sărac și constit”. Acum s-a aflat însă și cui vor lăsa cei doi soți averea. Chiar dacă nu au copilul lor aceștia au un ”copil de suflet”.

Acesta îi strigă ”mama și tată” și s-a realizat pe plan profesional, la umbra lui Ion Iliescu. Mihai Bujor Sion a a ajuns consulul României la Manila, în Filipine, după ce soții Iliescu s-au ocupat de educația și studiile sale! Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan după ce avionul în care se aflau părinții săi s-ar fi prăbușit în munți. Diplomatul și-a început cariera ca șef al Cancelariei Prezidențiale, chiar pe vremea când tatăl său de suflet conducea țara. Acesta are o relație excelentă cu Ion Iliescu și soția sa, cărora le spune „mama” și „tata”.

Averea lui Ion Iliescu va fi mostenita de fiul sau de suflet
Averea lui Ion Iliescu va fi mostenita de fiul sau de suflet

Mihai Bujor Sion le spune mamă și tată lui Ion Iliescu și soției lui

Dar ce va moșteni copilul de sufet al lui Ion Iliescu? Ei bine, în 2008, Iliescu avea mai multe venituri trecute în declarația de avere: circa 54.000 de lei indemnizație de senator, circa 55.000 lei indemnizație de fost președinte, 33.000 lei pensie, 8.400 lei de la Academia de Științe Agricole și Silvice, un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996. În declarația de avere mai figurau 16 tablouri de pictori români și mici obiecte de artă, cumpărate înainte sau după anul 1989. Cam acestea sunt bunurile lăsate de Ion Iliescu pentru fiul său de suflet.

Ion Iliescu și soția sa, Nina, nu au mai fost văzuți în public, în ultimii ani. Starea lor de sănătate este una precară, iar fostul șef de stata ajuns chiar de mai multe ori la spital, cu probleme respiratorii. A avut chiar și apă la inimă, dar se pare că Ion Iliescu s-a recuperat. Acum cei doi stau departe de ochii lumii, mai ales că fac parte din categoria de risc, preferată de coronavirus.

Ion Iliescu și Nina s-au cunoscut de pe băncile facultății. ”Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit”, declara Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani, despre relația sa cu Nina.

„Ne-am dorit copil, dar nu a fost să fie…Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, a mărturisit Ion Iliescu, într-un interviu din 2011, pentru libertatea.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...