S-a aflat cât va fi suspendată Simona Halep?! Spaniolii au dat vestea, concluzia e foarte dură

Anca Manolica 30.11.2022, 13:24
S-a aflat cât va fi suspendată Simona Halep?! Spaniolii au dat vestea, concluzia e foarte dură

Pentru Simona Halep, 2022 a fost un an cât se poate de dificil, poate cel mai negru din cariera sa de sportivă de performanță. În urma unui controlul antidoping efectuat în timpul turneului de Grand Slam de la US Open 2022, tenismena a fost acuzată oficial de dopaj după ce a fost testată pozitiv cu substanța Roxadustat. Suspendată provizoriu din tenis, Simona Halep riscă să stea în afara terenului chiar și patru ani.

Ce suspendare ar putea primi Simona Halep

Simona Halep (31 de ani, locul 10 WTA) este suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open. Vestea a șocat lumea tenisului mondial, iar de când s-a aflat, Simo luptă pentru a-și dovedi nevinovăția. Ea spune că nu a luat în mod conștient substanța interzisă Roxadustat și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Suspendată provizoriu de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) după ce a fost testată pozitiv, după meciul din primul tur de la US Open 2022, eleva lui Patrick Mouratoglou își aşteaptă un prim verdict. În funcție de acesta, ea va decide dacă va merge sau nu mai departe, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Simona Halep își așteaptă verdictul în privința suspendării
Simona Halep își așteaptă verdictul în privința suspendării

Anunțul spaniolilor: „Lucrurile nu arată bine”

Jurnaliștii spanioli de la puntodebreak.com au realizat un material în care au analizat ele mai importante momente din 2022 din tenis, și, printre altele, vorbesc despre suspendarea pe care ar urma să o primească Simona Halep. La punctul șase al articolului se regăsește următorul titlu: Halep și cel mai important meci al carierei.

Aceștia au vorbit despre faptul că tenismena din Constanța tocmai ce revenise la cel mai bun nivel al său în colaborarea cu Patrick Mouratoglou, dar că în urma acestei lovituri primite îi va fi aproape imposibil să mai revină în elita tenisului. Ei sunt de părere că românca va fi suspendată pentru o perioadă de doi ani, iar când va reveni va avea deja 33 de ani.

„Nu este un subiect despre care îmi place să vorbesc, dar cu siguranță a fost una dintre marile știri ale acestui sezon. Simona Halep, după ce a revenit la cea mai bună formă sub comanda lui Patrick Mouratoglou, a fost suspendată de pentru doi ani fără să joace după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat.

Românca neagă că ar fi făcut ceva ilegal și va trebui să așteptăm să vedem ce se va întâmpla, deși lucrurile nu arată bine pentru Halep, care va fi și ea într-o situație foarte complicată, întrucât atunci când va putea juca din nou va avea 33 de ani, iar să o iei de la zero la această vârstă este practic imposibil.” au scris spaniolii.

Desigur, nu este nimic oficial, iar publicația nu dezvăluie de unde a aflat că Simona Halep va lipsi doi ani din circuitul WTA. Decizia este așteptată să vină în următoarele luni, iar pentru moment tenismena este suspendată provizoriu. În tot acest timp, ea, împreună cu echipa de avocați, pregătesc apărarea.

Citește și: Anunțul zilei despre Simona Halep. Nimeni nu se aștepta la o astfel de răsturnare de situație

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...