Rușii amenință deschis o țară NATO. Moment fără precedent în istoria alianței

Ana Anitoiu 09.02.2023, 09:20
Rușii amenință deschis o țară NATO. Moment fără precedent în istoria alianței

Rușii au amenințat deschis o țară ce face parte din NATO, marcând un moment fără precedent în istoria Alianței Atlanticului de Nord. Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a făcut o declarație directă.

Cum a fost amenințată direct o țară membră NATO

Ramzan Kadîrov a spus că, după încheierea cu succes a războiului din Ucraina, pe care l-a numit „operațiune militară specială”, Rusia ar trebui să „denazifice și să demilitarizeze” Polonia.

„Ce se întâmplă dacă, după finalizarea cu succes a operațiunii militare speciale, Rusia începe să denazifice și să demilitarizeze următoarea țară? La urma urmei, după Ucraina, Polonia este pe hartă!

Eu personal am o astfel de intenție și am declarat în repetate rânduri că lupta împotriva satanismului ar trebui să continue în întreaga Europă și, în primul rând, pe teritoriul Poloniei”, se scris liderul cecen pe Telegram.

De altfel, nu este prima dată când Rusia sau aliații lui Vladimir Putin au sugerat că Polonia se află în vizorul Moscovei. În luna mai, Ramzan Kadîrov a spus că poate invada Polonia, dacă primește un ordin în acest sens.

Liderul cecen, Ramzan Kadarov vrea sa renunte la functie. Motivul anuntat de aliatul lui Putin e surprinzator. Mi-a venit și mie timpul
Liderul cecen Ramzan Kadirov

Liderul cecen, despre când se va încheia războiul din Ucraina

De asemenea, Ramzan Kadîrov a declarat, marți, că a venit timpul ca Occidentul să cadă în genunchi în fața Rusiei. Liderul cecen a precizat că războiul din Ucraina, căruia președintele rus Vladimir Putin i-a dat startul pe 24 februarie 2022, va lua sfârșit înainte de finalul acestui an.

„Operațiunea militară specială se va încheia înainte de sfârșitul acestui an. Țările europene vor recunoaște că au greșit, Occidentul va cădea în genunchi și, ca de obicei, țările europene vor trebui să coopereze cu Federația Rusă în toate domeniile. Nu ar trebui să existe și nu va exista niciodată o alternativă la acest lucru”, a spus Ramzan Kadîrov.

Moscova se pregătește să mobilizeze între 300.000 și 500.000 de ruși pentru un nou atac în Ucraina, conform serviciilor de informații militare ucrainene. Oficialii din Statele Unite ale Americii au atenționat că Rusia ar putea pregăti o nouă ofensivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...