ANALIZĂ

Rusia va pune rachetele hipersonice Avangard în alertă de luptă până la finalul anului. Altele au fost rearmate în 2021

Beatrice Dumitru 11.02.2022, 16:44
Rusia va pune rachetele hipersonice Avangard în alertă de luptă până la finalul anului. Altele au fost rearmate în 2021

Rusia adună mai multe trupe în apropierea Ucrainei, iar Occidentul crede că o invazie ar putea avea loc în orice moment, deși Moscova neagă aceste acuzații. În această săptămâna, aceasta a lansat exerciții militare comune în Belarus și manevre navale în Marea Neagră. De asemenea, Rusia pune în alertă de luptă rachetele hipersonice Avangard.

Avangard va lua poziție de luptă

Cel de-al doilea regiment de sisteme de rachete hipersonice Avangard va lua poziție de luptă în formațiunea de rachete Yasny. Avangard poate zbura cu o viteză de până la aproximativ 32.000 km/h în straturile dense ale atmosferei, poate efectua manevre și să-și schimbe altitudinea doborând orice apărare antirachetă. Arma hipersonică Avangard a fost menționată pentru prima dată de președintele rus Vladimir Putin în martie 2018.

Al doilea regiment de rachete balistice intercontinentale (ICBM) UR-100N UTTKh cu focoase hipersonice Avangard vor fi puse în alertă de luptă în Forța de rachete strategică a Rusiei, până la sfârșitul anului 2022.

Rusia va pune rachetele hipersonice Avangard în alertă de luptă până la finalul anului. Altele au fost rearmate în 2021
Primele rachete hipersonice au fost puse in alertă de luptă în 2019.

În conformitate cu planurile existente, cel de-al doilea regiment de Avangards va asuma alertă de luptă ca parte a lansatoarelor bazate pe siloz și a unui post de comandă al unui regiment al diviziei a 13-a de rachete a Forței Strategice de Rachete, aproximativ în decembrie 2022”, a spus o sursă apropiată Ministerului Apărării rus, citată de agenția TASS.

Primele rachete hipersonice Avangard au fost puse în alertă în 2019

S-a raportat că primul regiment de sisteme de rachete hipersonice Avangard din divizia Yasny a Forței de rachete strategice, regiunea Orenburg, care a intrat în alertă de luptă cu două lansatoare și un post de comandă la sfârșitul anului 2019, a fost adus la putere maximă spre finalul  anului 2021.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat în ianuarie că primul regiment a fost complet rearmat pentru ICBM-uri Avangard cu vehicule hipersonice.

Rusia este acuzată că vrea să invadeze Ucraina, după ce a masat 100.000 de soldați la granița cu țara vecină. De asemenea, Moscova a anunțat luna trecută ca va face exerciții ample în mai multer mpri și oceane ale lumii, care includ peste 140 de nave de război și nave de sprijin, peste 60 de avioane, 1.000 de articole de hardware militar și aproximativ 10.000 de soldați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...