Rusia trebuie să-și retragă trupele din apropierea graniței românești. Declarații fără precedent din partea NATO

Stan Filon 02.12.2020, 15:20
Rusia trebuie să-și retragă trupele din apropierea graniței românești. Declarații fără precedent din partea NATO

NATO se implică în scandalul dintre noul președinte al Republicii Moldova și Rusia! Maia Sandu a cerut retragerea trupelor rusești din Transnistria, care ar asigura o misiune de menținere a păcii, și să fie înlocuită cu una civilă, cu mandat internaţional, sub auspiciile OSCE şi ONU. Rusia nici nu vrea să audă și spune că ”retragerea trupele ruse de menţinere a păcii va duce la o destabilizare în regiune”.

NATO trage un semnal de alarmă privind trupele rusești din Republica Moldova

NATO intervine și trage un senal de alarmă. Aliații susţin cu fermitate integritatea teritorială şi independenţa Republicii Moldova, după cum a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă.

”Aş dori să-l felicit pe noul preşedinte ales (Maia Sandu). Republica Moldova este un partener al NATO. Aştept cu nerăbdare să o întâlnesc la un moment dat, pentru că apreciem, desigur, şi cooperarea cu Moldova ca partener al Alianţei noastre.

NATO avertizeaza Rusia cu privire la Republica Moldova
NATO avertizeaza Rusia cu privire la Republica Moldova

”Este încă un exemplu al modului în care Rusia de prea multe ori nu respectă dreptul internaţional ”

Vedem cum Rusia a desfăşurat trupe prin încălcarea dorinţelor diferitelor guverne din vecinătatea noastră, cum Rusia a anexat ilegal Crimeea, cum continuă să destabilizeze estul Ucrainei, cum există trupe ruseşti în regiuni din Georgia şi, de asemenea, cum există trupe în Moldova, în Transnistria.

Şi această încălcare a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova este încă un exemplu al modului în care Rusia de prea multe ori nu respectă dreptul internaţional şi integritatea teritorială a ţărilor, inclusiv a Moldovei”, a afirmat Stoltenberg.

Potrivit Radio Chişinău, Maia Sandu a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Chişinău, că nu există niciun acord semnat de Republica Moldova prin care să fie permisă staţionarea GOTR – creată pe rămăşiţele fostei Armatei a 14-a a URSS – în regiunea transnistreană, precum şi a muniţiei militare.

Preşedintele în exerciţiu prorus de la Chişinău, Igor Dodon, a ameninţat că va scoate oamenii în stradă pentru a apăra ”pacea în Transnistria”, conform presei moldovene.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...