Rusia scutește de recrutare mai multe categorii de angajați. Care sunt acestea

Mihnea Tălău 23.09.2022, 14:43
Rusia scutește de recrutare mai multe categorii de angajați. Care sunt acestea

Ministerul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a emis o declarație în care afirmă că persoanele care lucrează în roluri cheie în sectoarele tehnologiei informației, financiar și al comunicațiilor din țară vor fi scutite de mobilizarea parțială anunțată la începutul acestei săptămâni. Concret, este vorba despre IT-iștii, jurnaliști și angajați ai băncilor.

Persoanele care pot solicita să fie scutite de mobilizare

”Pentru a asigura funcționarea anumitor industrii de înaltă tehnologie, precum și a sistemului financiar al Federației Ruse, s-a decis să nu se recruteze cetățeni cu studii superioare în specialitățile și domeniile de pregătire relevante, care lucrează în organizații acreditate care activează în domeniul tehnologiei informației și care sunt implicați în dezvoltarea, implementarea, întreținerea și operarea soluțiilor în domeniul tehnologiei informației și asigurarea funcționării infrastructurii informaționale”, se arată în comunicatul ministerului,  potrivit The Guardian

Declarația continuă cu o listă de sectoare, inclusiv telecomunicațiile și serviciile financiare, precum și cei care lucrează în partea tehnică a organizațiilor media, în care persoanele pot solicita să fie scutite de mobilizare.

Mobilizare pentru „eliberarea regiunii Donbas”

Președinte rus Vladimir Putin a susținut un discurs, miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia. El a vorbit despre evoluția războiului, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”.

Rusia, in cautare de „carne de tun”. Ce capcana le-a intins Putin statelor vecine

Putin a anunţat că este necesară o decizie urgentă pentru a proteja poporul în „ţinuturile eliberate”.

„De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu „mobilizarea parţială”,  a spus el, adăugând că decretul a fost deja semnat şi că mobilizarea parţială începe chiar din acel moment. Foarte multe voci afirmă că este doar primul pas dintr-un plan de a trimite tot mai mulți bărbați pe front în Ucraina.

Prima mobilizare de la cel de-al doilea război mondial, a produs în Rusia confruntări emoționante la centrele unde se pare că vor recrutați mult mai mult decât cei 300.000 de revendicați de ministrul apărării Serghei Șoigu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...