Rusia pune condiții Marii Britanii pentru întâlnirile de la Moscova. „Este inutil, dacă vine să facă așa ceva”

Beatrice Dumitru 09.02.2022, 12:59
Rusia pune condiții Marii Britanii pentru întâlnirile de la Moscova. „Este inutil, dacă vine să facă așa ceva”

După SUA și UE, Marea Britanie a amenințat Rusia cu sancțiuni împotriva companiilor și persoanelor care au legături strânse cu Kremlinul, dacă va invada Ucraina. Săptămâna aceasta, doi oficiali de la Londra se vor deplasa la Moscova pentru discuții pe tema tensiunilor legate de Kiev. Rusia a transmis că  Marea Britanie trebuie să respecte o condiție, daca vrea ca discuțiile să decurgă normal.

Rusia, condiție pentru Marea Britanie

Ministrul Apărării din Marea Britanie Ben Wallace și ministrul de Externe Liz Truss vor călători la Moscova săptămâna aceasta, pe fondul unui conflict legat de acumularea de trupe rusești în apropierea Ucrainei, care a alimentat temerile că Moscova ar putea ataca fosta țară sovietică.

Ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, a declarat că Moscova este interesată de discuții dacă Londra vine cu propuneri constructive ca răspuns la solicitările pentru garanații de securitate ale Moscovei. Astfel, Rusia a recomandat ca Marea Britanie să renunțe la retorica sa cu privire la sancţiuni, altfel întâlnirile vor fi foarte scurte, notează Reuters.

 Rusia pune condiții Marii Britanii pentru întâlnirile de la Moscova. „Este inutil dacă vine să facă așa ceva”
Doi miniștri din Marea Britanie vor călători în Rusia.

Dacă vin în Rusia să ne amenințe din nou cu sancțiuni, atunci este destul de inutil: citim totul, vedem totul, știm și auzim. În acest caz, dialogul și conversația de la Moscova vor fi probabil destul de scurte„, a spus ambasadorul Rusiei la Londra.

Marea Britanie a amenințat Rusia cu sancțiuni

Rusia, care a făcut o serie de cereri de securitate Occidentului, inclusiv un drept de veto oficial asupra aderării Kievului la NATO, neagă de fiecare dată că plănuiește să atace Ucraina. Guvernele occidentale au amenințat cu sancțiuni majore, dacă Moscova invadează această țară.

La sfârșitul lunii trecute, Marea Britanie i-a cerut președintelui Vladimir Putin să retragă trupele de la granița Ucrainei, avertizând că orice incursiune pe teriotriul acestei țări ar declanșa sancțiuni împotriva companiilor și persoanelor care au legături strânse cu Kremlinul.

De asemenea, Marea Britanie propune NATO o desfăşurare „majoră” de forțe pentru consolidarea frontierelor Europei, ca răspuns la mișcările de trupe ruse la granița cu Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...