Rusia oferă posibilitatea înscrierii în armată a persoanelor de peste 40 de ani

Elena Avramescu 20.05.2022, 14:11
Rusia oferă posibilitatea înscrierii în armată a persoanelor de peste 40 de ani

În semn de necesitate urgentă a Rusiei de a-și consolida efortul de război în Ucraina, parlamentul a declarat vineri că va lua în considerare un proiect de lege care să permită rușilor peste 40 de ani și străinilor de peste 30 de ani să se înscrie în armată. Site-ul web al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului, a spus că această mișcare va permite armatei să folosească abilitățile profesioniștilor în vârstă.

Persoanele de peste 40 de ani se pot înscrie în armata rusă

„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare, sunt necesari specialiști de înaltă profesioniști. Experiența arată că acestea devin astfel până la vârsta de 40-45 de ani”, se spune în comunicat.

În prezent, doar rușii de 18-40 de ani și străinii de 18-30 de ani pot încheia un prim contract cu armata.

Rusia a suferit eșecuri uriașe și pierderi grele de bărbați și echipamente în războiul de 86 de zile, în care Ucraina și-a mobilizat practic întreaga populație masculină adultă. În ciuda faptului că a preluat controlul deplin asupra ruinelor din Mariupol, Moscova rămâne departe de obiectivul său de a ocupa întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei.

„În mod clar, rușii au probleme. Aceasta este cea mai recentă încercare de a aborda penuria de forță de muncă fără a-și alarma propria populație. Dar este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să-și ascundă eșecurile în Ucraina”, a declarat generalul american în retragere Ben Hodges, un fost. comandant al forțelor armatei americane în Europa.

Armata rusa ar fi renuntat la lupta in cateva zone din Ucraina
Armata rusa

Jack Watling, un specialist în războiul terestre la think tank-ul britanic de securitate și apărare RUSI, a declarat că armata rusă rămâne fără infanterie.

„Rusia trebuie să-și stabilizeze efectivele în unitățile sale militare din Ucraina și să genereze noi unități dacă dorește să-și îmbunătățească poziția pe teren. Acesta va fi un proces lent și complicat, dar poate fi accelerat prin mobilizarea persoanelor cu abilități și experiență militară existente”, a mai declarat acesta.

Duma a spus că legislația propusă va facilita, de asemenea, recrutarea de medici civili, ingineri și specialiști în operațiuni și comunicații.

Separat, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că Rusia formează 12 unităţi militare în districtul său militar de vest ca răspuns la ameninţările tot mai mari de acolo, invocând cererile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...