Rusia nu se teme de nimeni şi de nimic. Declaraţiile ministrului rus de Externe au fost clare. „Suntem pregătiţi”

Stan Filon 05.02.2021, 08:07
Rusia nu se teme de nimeni şi de nimic. Declaraţiile ministrului rus de Externe au fost clare. „Suntem pregătiţi”

Rusia nu se teme și este pregătită să vorbească pe oric temă cu reprezentantul EU care urmează să sosească în țară. Rusia este pregătită chiar să vorbească și pe teme divergente cu UE, cum ar fi trimiterea la închisoare a disidentului rus Alexei Navanlîi. Înaltul reprezentant pentru politică externă al UE, Josep Borrel, ajunge în Rusia.

Rusia nu se teme să abordeze orice temă, chiar și divergentă, cu UE

Rusia este pregătită să abordezetoate problemele acumulate în relația cu Uniunea Europeană și nu se teme că încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi ar putea influenţa cumva vizita în Rusia a oficialului Uniunii Europene, susține Ministerul rus adjunct de Externe, Aleksandr Gruşko, citat de EFE.

 “Nu ne este teamă, suntem pregătiţi să discutăm toate temele, inclusiv cele divergente”, a declarat ministrul rus adjunct de externe Aleksandr Gruşko. Borrell este aşteptat să sosească joi seară la Moscova, urmând ca vineri să aibă o întâlnire cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Rusia nu se teme sa abordeze orice subiect, chiar si divergent, cu UE
Rusia nu se teme sa abordeze orice subiect, chiar si divergent, cu UE

Înaltul reprezentant pentru politică externă al UE, Josep Borrel, ajunge în Rusia

Gruşko spune că vizita Înaltului demnitar a fost pregătită până la ultimul detaliu și spune că Moscova consideră că “în pofida tuturor dificultăţilor, șansele de a îmbunătăţi situaţia prin metode diplomatice rămân”, a declarat el.

Are mandat să îmbunătățească situația pe cale diplomatică, dar a criticat, totuși, declaraţiile de la Paris şi Berlin, care au dus la instituirea unor sancţiuni din partea UE împotriva Rusiei pentru otrăvirea lui Navalnîi. El a spus ca poziţia acestor ţări a “dat o lovitură” relaţiei Rusiei cu UE.

Franța nu are de gând să lase lucrurile așa și a amenințat că europenii “vor trage concluzii” asupra deciziei Rusiei de a-i comuta pedeapsa cu suspendare pentru Navalnîi în aproape trei ani de închisoare cu executare.

Ce a spus despre Nord Stream 2

Și Germania a criticat Rusia pentru trimiterea la închisoare a opozantului rus. Ea a calificat condamnarea lui Navalnîi ca fiind “în afara tuturor principiilor statului de drept”. Alexei Navalnîi s-a tratat în Germania, după ce a fost otrăvit cu Noviciok.

Comisia Europeană a amenințat și cu stoparea lucrărilor la gazoductul Nord Stream 2, după arestarea lui Navalnîi. Gruşko a comentat joi situaţia și a spus că este vorba de unul dintre proiectele care îi uneşte pe ruşi şi europeni și a dat asigurări că proiectul “va funcţiona” și va deveni unul dintre “suporturile energetice” ale Europei, în pofida sancţiunilor SUA. “Este un mare proiect paneuropean comercial care răspunde atât intereselor Rusiei, cât şi ale Uniunii Europene”, a declarat diplomatul rus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...