Rusia nu renunță la amenințări și afirmă că nu cedează sub presiunea sancțiunilor din cauza Ucrainei

Mihnea Tălău 01.03.2022, 13:43
Rusia nu renunță la amenințări și afirmă că nu cedează sub presiunea sancțiunilor din cauza Ucrainei

Sancțiunile occidentale nu vor determina niciodată Rusia să-și schimbe poziția față de Ucraina, a declarat marți Kremlinul. Oficialii de la Moscova spun că în ciuda sancțiunilor, Rusia va continua să își ducă la îndeplinire interesele sale naționale.

Kremlinul exclude varianta unor discuții între Putin și Zelenski

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, deși au început negocierile directe între Moscova și Kiev, nu există planuri pentru discuții între președinții celor două țări, informează Reuters.

Peskov a respins acuzațiile privind loviturile rusești asupra unor ținte civile și utilizarea bombelor cu dispersie și a bombelor cu vid ca fiind false. El a refuzat să ofere o evaluare a situației militare de pe teren în cea de-a șasea zi a invaziei Rusiei în Ucraina, pe care Kremlinul o descrie drept o operațiune specială de demilitarizare și „denazificare” a țării.

Rusia pune conditii Marii Britanii pentru intalnirile de la Moscova. „Este inutil daca vine sa faca asa ceva”

Peskov a refuzat să comenteze dacă Kremlinul consideră că capitala Kiev se află sub controlul naziștilor, trimițând întrebarea la armata rusă.

Kremlinul a trecut la amenințări fățișe la adresa occidentului

„Cetățenii UE și structurile implicate în furnizarea de arme letale și combustibil forțelor armate ale Ucrainei vor fi responsabili pentru orice consecințe ale unor astfel de acțiuni în contextul operațiunii militare speciale în curs. Ei n-ar trebui să greșească în a înțelege gradul de pericol al consecințelor”, a precizat, maerți, ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

Rusia a cerut SUA ca să își retragă bazele nucleare din Europa și să nu construiască baze militare în nicio o țară

Occidentul nu trebuie să construiască facilități militare în nicio țară din fosta Uniune Sovietică, a declarat marți ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de presa rusă.

El a mai spus că Moscova consideră inacceptabil faptul că unele țări europene găzduiesc arme nucleare americane și că ia măsuri pentru a împiedica Ucraina să achiziționeze arme similare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...