Rusia își mută ținta către un alt stat al lumii. Amenințări dure transmise de la Kremlin. „Nu clasificăm țările în funcție de geografie”

Beatrice Dumitru 02.02.2023, 10:41
Rusia își mută ținta către un alt stat al lumii. Amenințări dure transmise de la Kremlin. „Nu clasificăm țările în funcție de geografie”

Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina pe 24 februarie 2022, dar până acum nu și-a îndeplinit niciun obiectiv important. Trupele Kievului rezistă eroic și datorită armamentului primit din Occident, lucru care stârnește furia Moscovei. Acum, o altă țară a intrat în vizorul Rusiei, pe care a avertizat-o după ce a anunlțat că ia în condiserare să trimită ajutor militar Ucrainei.

Avertismentul Rusiei

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că ia în considerare să ofere ajutor militar Ucrainei și că este dispus să medieze conflictul dintre Moscova și Kiev, în urma solicitărilor SUA pentru o implicare mai activă. După începerea războiului din Ucraina, Israelul nu și-a luat angajamente ferme față de Kiev și a păstrat o relație cu Rusia, care controlează spaţiul aerian al Siriei vecine și trece cu vederea operaţiunile statului israelian împotriva Iranului pe teritoriul sirian.

Benjamin Netanyahu a fost întrebat într-un interviu acordat CNN dacă Israelul ar putea oferi asistență Ucrainei, cum ar fi furnizarea sistemului său de apărare antiaeriană Iron Dome. „Ei bine, cu siguranță sunt pe cale să analizez problema”, a declarat Netanyahu. După aceste declarații, Rusia a avertizat Israelul să nu furnizeze arme Ucrainei.

Rusia își mută ținta către un alt stat al lumii. Amenințări dure transmise de la Kremlin. „Nu clasificăm țările în funcție de geografie”
Sistemul de apărare israelian Iron Dome.

Spunem că nu clasificăm ţările în funcţie de geografie și toate statele care furnizează arme Ucrainei ar trebui să înțeleagă că le vom considera ținte legitime pentru forțele armate ale Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Maria Zakarova, citată de The Moscow Time.

Rusia, atac la Emmanuel Macron

Premierul israelian a confirmat că Statele Unite au transferat Ucrainei muniţie de artilerie care fusese stocată anterior în Israel şi a sugerat că statul israelian acţionează pentru a împiedica producţia de arme pentru Rusia în Iran. Ucraina și Occidentul acuză Iranul că furnizează drone forțelor Moscovei.

De asemenea, Maria Zakarova l-a criticat și pe președintelui francez Emmanuel Macron, după ce acesta a spus că nu exclude livrarea de avioane de luptă către Ucraina, avertizând în același timp împotriva riscului de escaladare. „Astfel de afirmații nu fac decât să crească apetitul regimului Zelenski”, a spus aceasta.

Luna trecută, SUA și Germania au declarat că vor furniza Kievului tancuri moderne, dar Volodimir Zelenski cere Occidentului și avioane de luptă și artilerie cu rază lungă. Ucraina se așteaptă să primească până la 140 de tancuri moderne.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...