Rusia încearcă să intimideze România cu acuzații grave. Declarații scandaloase de ultimă oră

Ana-Maria Tudor 28.04.2023, 23:30
Rusia încearcă să intimideze România cu acuzații grave. Declarații scandaloase de ultimă oră

Kremlinul acuză din nou autoritățile de la Chișinău că iau decizii care duc la pierderea suveranității Republicii Moldova, cu scopul de a fi absorbită de România. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vineri, după ce vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a afirmat că Moldova nu mai există ca țară, fiind vândută României de către liderii locali.

„Vedem o tendință de absorbție a Republicii Moldova din partea României”

Dmitri Peskov a fost întrebat vineri de către jurnaliști dacă Kremlinul susține afirmația făcută de vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, potrivit căreia Moldova nu mai există ca țară, deoarece liderii locali „au vândut-o României”.

Peskov a răspuns că nu este de datoria Kremlinului să se pronunțe asupra afirmațiilor făcute de oficiali ruși, dar a subliniat că vede o tendință de absorbție a Republicii Moldova din partea României, ceea ce ar putea duce la pierderea suveranității țării. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, citat de agenția rusă TASS, a declarat că conducerea Republicii Moldova și-a distrus limba și că nu mai poate fi numită „limba moldovenească”.

„Vedem o tendință de absorbție din partea României. Vedem acțiuni menite să le limiteze în mod deliberat propria suveranitate și așa mai departe”, a spus Peskov, susținând că este de acord cu vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit digi24.ro. Acesta a declarat că Republica Moldova nu mai există ca țară, fiind „vândută” României de către guvernanții locali.

Republica Moldova se pregateste sa-l sfideze pe Putin
Republica Moldova se pregateste sa-l sfideze pe Putin

Putin nu are voie să vină în Moldova

După ce premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a afirmat joi seară într-un interviu acordat postului local TV8 că președintele rus se află pe lista oficialilor ruși cărora li s-a interzis intrarea în țară, autoritățile de la Moscova au reacționat.

Recean a refuzat să ofere detalii cu privire la lista persoanelor indezirabile, dar atunci când a fost întrebat de un jurnalist dacă președintele Putin ar putea vizita Republica Moldova, acesta a răspuns negativ. Însă Moscova a reacționat imediat la afirmațiile făcute de către Prim-Ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Acesta a dezvăluit că președintele Rusiei se află pe lista oficialilor interziși să intre în Moldova.

Dmitri Peskov a acuzat conducerea Republicii Moldova că se îndreaptă rapid spre rusofobie și că acest lucru nu reflectă starea de spirit a societății moldovenești. Peskov a adăugat că s-ar putea să existe regrete în această privință și a subliniat că actuala conducere moldovenească consideră că ura față de Rusia este un atribut obligatoriu al integrării europene.

Urmăriți Impact.ro și pe