Rusia, în război cu Occidentul. Copiii de la Kremlin au crescut chiar în țările pe care părinții lor pretind că le resping

Beatrice Dumitru 13.04.2022, 11:11
Rusia, în război cu Occidentul. Copiii de la Kremlin au crescut chiar în țările pe care părinții lor pretind că le resping

Lumea lor este una cu avioane private, apartamente de lux în cele mai renumite capitale europene, vacanțe de schi în stațiuni austriece și școli la universități de elită din Londra și New York. Părinții lor dețin bunuri imobiliare de top pe cele mai exclusiviste străzi ale capitalelor europene, iar profilurile lor de pe rețelele sociale sunt pline de poze în care apar în ținute de designer și la evenimente pe covorul roșu.

Copiii Kremlinului

Aceștia sunt copiii de la Kremlin. În timp ce părinții lor critică public Occidentul, copiii lor cresc chiar în țările pe care pretind că le resping, în vile și apartamente de lux și urmează sau au urmat cursurile unor școli de prestigiu.

Chiar Vladimir Putin i-a criticat pe rușii care se aliniază cu Occidentul, într-un discurs de luna trecută, acuzându-i că se gândesc că fac parte dintr-o „rasă superioară” și că lucrează cu Occidentul pentru un singur obiectiv: „distrugerea Rusiei”.

Rusia, în război cu Occidentul. Copiii de la Kremlin au crescut chiar în țările pe care părinții lor pretind că le resping
Copiii lui Dmitri Peskov trăiesc în Occident.

Este evident o ipocrizie extremă. Ei s-ar putea să nu vadă nici măcar o contradicție. Ei cred că există această competiție între SUA și Rusia, dar de ce ar trebui asta să afecteze planurile educaționale ale fiicei lor? Sau unde își au castele?” a spus Daniel Treisman, profesor specializat în politică rusă la Universitatea din California, Los Angeles, pentru CNN.

Copiii lui Dmitri Peskov trăiesc în Occident

În această categorie intră chiar purtătotul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, sancționat recent de SUA, împreună cu soția sa și cei doi copii adulți (dintr-o căsătorie anterioară), afirmând că familia are un stil de viață „luxos, care contrastează cu salariul de funcționar public al lui Peskov și care este, probabil, construit pe legăturile lui cu Putin”. Cel puțin doi dintre copiii săi au fost crescuți în mare parte în Europa de Vest, înainte de a se întoarce la Moscova ca adulți.

Peskov ar fi câștigat 173.000 de dolari în 2020, dar a fost văzut purtând un ceas de designer de 600.000 de dolari, iar lună de miere petrecută pe un iaht în largul coastei Sardiniei a costa proximativ 430.000 de dolari, potrivit unei investigații a Fundației Anticorupție a lui Alexei Navalnîi. De asemenea, soția, fosta soție și copiii lui Peskov dețin vehicule de lux și case de milioane de dolari în întreaga lume, inclusiv în  Rusia și Franța.

Ei vor să trăiască în Occident pentru că cele mai bogate țări din lume sunt în Occident. Centrele uimitoare ale culturii sunt în Occident. Dar, în plus, țările occidentale au un stat de drept mult mai sigur decât Rusia”, a spus Treisman.

Fiica lui Peskov, în vârstă de 24 de ani, din a doua căsătorie, Elizaveta Peskova, a studiat la Ecole des Roches de lîngă Paris, unde activitățile extracurriculare includ cursuri de aviație. Ea a făcut și un stagiu la Louis Vuitton și are o diplomă de marketing la o școală de afaceri franceză.

Potrivit fundației lui Navalnîi, Peskova și mama ei au cumpărat în 2016 un apartament de 180 de metri pătrați, de aproape 2 milioane de dolari, într-unul dintre cele mai scumpe cartiere ale Parisului. Nici fiul cel mare al lui Peskov nu o duce rău deloc. În 2017, o investigație a grupului anticorupție al lui Navalnîi a descoperit că Nikolay Choles, care a crescut în Anglia, a călătorit în lume cu avioane private, a deținut bunuri imobiliare de lux în Moscova și a condus  vehicule de lux prin oraș, deși era șomer.

Și Serghei Lavrov a ales Occidentul

Ministrul de Externe Serghei Lavrov, care a cerut o ordine mondială „post-occidentală” în 2017, și-a trimis fiica la universități prestigioase din Londra și New York. Chiar și fiica presupusei iubite a lui Lavrov beneficiază de pe urma poziției sale influente: ea a postat fotografii de pe un iaht, dintr-o stațiunea de schi austriacă și din vila de pe plajă a unui oligarh rus.

Polina Kovaleva, pe care guvernul Regatului Unit o numește „fiica vitregă” a lui Lavrov, chiar dacă acesta nu este căsătorit oficial cu mama ei, deține un apartament de 5,8 milioane de dolari într-unul dintre cele mai scumpe cartiere ale Londrei. Fundația Anticorupție a dezvăluit că aceasta a cumpărat apartamentul din Kensington când avea 21 de ani, fiind situat la câțiva pași de Imperial College, la care a și studiat.

O altă fiică a lui Lavrov, Ekaterina Vinokurova, în vârstă de 39 de ani, a urmat cursurile Universității Columbia din New York, unde a locuit timp de 17 ani, înainte de a obține diploma la London School of Economics. Atât Kovaleva, cât și Vinokurova au fost sancționate recent de Regatul Unit.

Vladimir Putin nu face excepție

Nici Vladimir Putin nu face excepție de la ipocrizia unei retorici dure anti-occidentale când vine vorba de familia sa sau a celor apropiați, care profită de ceea ce Occidentul are de oferit. Una dintre presupusele sale partenere, cu care ar avea o fiică, a devenit proprietara unui apartament de 4,1 milioane de dolari în Monaco, potrivit unei investigații a instituției de presă independentă Proekt din Rusia.

Fiica lui cea mare, Maria, s-ar fi căsătorit cu un om de afaceri olandez și se spune că au locuit într-un apartament de 3,3 milioane de dolari în Olanda. De o vilă cu opt dormitoare din Biarritz, Franța, se bucură și fiica sa mai mică, Katerina, conacul fiind cumpărat de fostul ei soț, Kirill Șamalov. Ambele fiice a lui Vladimir Putin au fost sancționate de SUA și Marea Britanie. Se zvonește că Putin are mai mulți copii în afara căsătoriei și toți ar trăi în țări din Occident.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...