Rusia, în căutare de „carne de tun”. Ce capcană le-a întins Putin statelor vecine. Două țări și-au avertizat deja cetățenii

Ana Anitoiu 22.09.2022, 08:00
Rusia, în căutare de „carne de tun”. Ce capcană le-a întins Putin statelor vecine. Două țări și-au avertizat deja cetățenii

Rusia este în căutare de „carne de tun”. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, le-a întins o capcană statelor vecine. Două țări și-au avertizat deja cetățenii să nu pice în plasa întinsă de președintele rus, în contextul războiului pe care acesta l-a declanșat în urmă cu aproximativ șapte luni în Ucraina.

Ce țări și-au avertizat cetățenii cu privire la capcana întinsă de Putin

Rusia a adoptat un decret prin care străinilor care semnează un contract cu forţele sale armate li se garantează cetățenia rusă. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a deschis, marți, un centru de recrutare în armată pentru cetăţenii străini, la centrul pentru migranţi Saharovo, ce se află în suburbia capitalei ruse.

Acest demers al Rusiei a fost văzut drept o tentativă de a-i atrage în armata lui Vladimir Putin pe muncitorii migranţi veniţi din Asia Centrală, pentru care obținerea un pașaport rusesc este un vis. În acest context, Kârgâzstan şi Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii să nu participe la războiul din Ucraina, potrivit The Guardian.

Conform statisticilor guvernului rus, anul trecut, lucrau în Rusia 4,5 milioane de muncitori din Uzbekistan, 2,4 milioane din Tadjikistan și 920.000 din Kârgâzstan. De la începutul războiului din Ucraina, liderii celor cinci state din Asia Centrală s-au ferit să susțină agresiunea președintelui rus Vladimir Putin.

Rusia, in cautare de „carne de tun”. Ce capcana le-a intins Putin statelor vecine
Vladimir Putin

Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia

Vladimir Putin a anunțat, miercuri, mobilizarea parțială în Rusia. Liderul rus a avertizat că scopul armatei sale este să elibereze regiunea Donbas și a precizat că Occidentul a demonstrat că și-a propus să distrugă Rusia și că a încercat să transforme poporul ucrainean în carne de tun.

„A fost folosit şi şantajul nuclear. Vorbim nu doar despre bombardarea centralei nucleare Zaporojie – încurajată de Occident – ​​care ameninţă să provoace o catastrofă nucleară, ci şi despre declaraţiile unor înalţi reprezentanţi ai ţărilor NATO despre posibilitatea şi permisiunea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare.

Aş vrea să reamintesc celor care fac astfel de afirmaţii că Rusia deţine şi diverse mijloace de distrugere, iar în unele cazuri sunt mai moderne decât cele ale ţărilor NATO. Când integritatea teritorială a ţării noastre va fi ameninţată, noi, cu siguranţă, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a proteja Rusia şi poporul nostru.

Nu blufez. Cei care încearcă să ne şantajeze cu arme nucleare ar trebui să ştie că lucrurile se pot întoarce împotriva lor”, a declarat Vladimir Putin.

Tot miercuri, după anunțul lui Vladimir Putin, procuratura din Moscova i-a avertizat pe cetățeni că persoanele care participă la proteste anti-mobilizare și distribuie informații cu privire la astfel de proteste riscă până la cincisprezece ani de închisoare.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...