Rusia, deranjată de atitudinea Occidentului faţă de ce se întâmplă în Afganistan. „Este şocant”

Stan Filon 19.08.2021, 14:13
Rusia, deranjată de atitudinea Occidentului faţă de ce se întâmplă în Afganistan. „Este şocant”

A venit prima reacție a Rusiei, în criza din Afganistan! Preluarea puterii de către talibani alungă din țară mii de oameni, care însă nu au cum să părăsească teritoriul. Imagini cu afgani care se agață pur și simplu de avioane pentru a părăsi cât mai repede țara au făcut înconjurul lumii. Mulți dintre ei cad de la înălțimi amețitoare, atunci când avioanele se ridică în aer.

Rusia, deranjată de atitudinea Uniunii Europene și a SUA faţă de ce se întâmplă în Afganistan

Așadar, Rusia acuză țările europene de reacția pe care au avut-o în criza din Afganistan. Oficialii spun că occidentaii stau cu mâna în sân și privesc doar drama din Afganistan. Cea care a avut o primă reacție a fost purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Aceasta a criticat atitudinea generală a mai multor cancelarii occidentale cu privire la criza afgană. ”Ce face lumea occidentală? Acestea sunt aceleași țări ale NATO, ale UE, care au făcut ordine acolo timp de 20 de ani. Încep ei să desfășoare tabere de refugiați, să aloce fonduri ONG-urilor importante care oferă asistență?

Rusia, deranjata de atitudinea Uniunii Europene si a SUA fata de ce se intampla in Afganistan
Rusia, deranjata de atitudinea Uniunii Europene si a SUA fata de ce se intampla in Afganistan

”Reacția lumii democratice la această criză este șocantă”

Nu, ei publică o declarație pe site-ul Departamentului de Stat, cerând să nu se închidă punctele de trecere a frontierelor, să fie lăsate drumurile și aeroporturile deschise”, a spus Maria Zaharova, referindu-se la o declarație comună publicată pe 15 august pe site-ul guvernului SUA.

Purtătoarea de cuvânt spune că Occidentul ar trebui să organizeze tabere pentru refugiați! ”În loc să desfășoare tabere de refugiați și să aloce ajutor umanitar populației afgane, Statele Unite și țările UE fac apel la țările vecine să nu închidă punctele de trecere a frontierei. Nu doar criza umanitară care se desfășoară în Afganistan este șocantă, dar și reacția lumii democratice la această criză”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus, potrivit RT France.

Anterior acestei declarații, Zarahova a comentat pe canalul ei de Telegram: “Judecând după situația din Afganistan (apropo, similar cu combaterea pandemiei), Occidentul colectiv știe să-și manifeste așa-numita solidaritate doar în două cazuri: 1) în raport cu Rusia, atunci când pun în funcțiune rusofobia, 2) În vorbe goale”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...