Rusia cere Consiliului de Securitate al ONU să discute despre Bucha. „Moscova se preface că este indignată”

Beatrice Dumitru 04.04.2022, 10:49
Rusia cere Consiliului de Securitate al ONU să discute despre Bucha. „Moscova se preface că este indignată”

Războiul din Ucraina arată ororile comise de trupele lui Vladimir Putin împotriva civililor ucraineni. După ce trupele ruse s-au retras din jurul Kievului, au rămas în urmă imagini care au șocat lumea, cu sute de oameni uciși și băgați în gropi comune și cadavre împrăștiate pe străzi. Moscova neagă că aramata rusă este responsabilă pentru acest dezastru și cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Rusia cere o reuniune ONU

Moscova a negat uciderea civililor de la Bucha, iar Ministerul rus al Apărării a susținut că imaginile cadavrelor de pe străzile orașului sunt „o nouă producție a regimului de la Kiev pentru presa occidentală”.

În acest context, Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a se pronunța asupra „provocărilor odioase” comise la Bucha de Ucraina, așa cum susține Moscova. Orașul a fost ocupat timp de mai multe săptămâni de forțele ruse, care sunt acuzate de atrocități împotriva civililor.

Rusia cere Consiliului de Securitate al ONU să discute despre Bucha. „Moscova se preface că este indignată”
Trupele ruse au ucis sute de civili la Bucha.

În lumina provocărilor de ură ale radicalilor ucraineni din Bucha, Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU luni, 4 aprilie”, a scris pe Twitter ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dimitri Polianski, citat de Le Figaro.

„Nimeni nu crede Rusia”

Un oficial guvernamental american a denunţat cererea Rusiei către Consiliul de Securitate și spune că nimeni nu crede ceea ce spune Moscova.

Rusia folosește același scenariu ca și pentru Crimeea și Alep: forțată să apere atrocitățile de la Bucha, Moscova cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a se preface indignată și pentru a cere ca partea adversă să fie trasă la răspundere”, a scris pe Twitter șefa Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAid), Samantha Power, fost ambasador al țării sale la Națiunile Unite.

Președintele Volodimir Zelenski i-a acuzat pe liderii ruși de „tortură” și „crimă”, după ce au apărut imaginile de la Bucha, în regiunea Kiev, unde a fost găsite gropi comune și sute de cadavre ale civilor. El i-a numit pe soldații ruși „ucigași, torționari, violatori și jefuitori”, adăugând că „răul concentrat a venit pe pământul nostru”.

Occidentul a fost șocat de imaginile de la Bucha și este pregătit să dicteze o nouă serie de sancțiuni împotriva Rusiei, pe care o acuză de crime de război.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...