Rusia, atac la SUA după un nou pachet de sprijin pentru Ucraina. „Încercare de a provoca o înfrângere gravă țării noastre”

Beatrice Dumitru 11.05.2022, 14:50
Rusia, atac la SUA după un nou pachet de sprijin pentru Ucraina. „Încercare de a provoca o înfrângere gravă țării noastre”

Statele Unite au anunțat că un nou pachet uriaș de sprijin pentru Ucraina a fost aprobat de Camera Reprezentanților, după ce America a eliberat, deja, aproape 14 miliarde de dolari pentru a ajuta țara invadată de Rusia. Moscova a reacționat după acest anunț și a acuzat SUA că se folosește de Ucraina pentru a purta un război cu Rusia.

Rusia acuză SUA

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari. După acest anunț, fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev a acuzat Statele Unite că poartă un „război prin intermediari” împotriva Moscovei și a spus că economia Americii va avea de suferit.

Dmitri Medvedev a scris într-un mesaj pe rețeaua Telegram că proiectul de lege aprobat de Parlamentul american reprezintă o încercare „de a provoca o înfrângere gravă țării noastre și de a limita dezvoltarea economică și influența politică a acesteia în lume”.

Rusia, atac la SUA după un nou pachet de sprijin pentru Ucraina. „Încercare de a provoca o înfrângere gravă țării noastre”â
SUA a ajutat Ucraina cu miliarde de dolari păentru a face față războiului.

Nu va funcționa. Mașina de tipărire a banilor cu ajutorul căreia America își crește constant datoria guvernamentală, deja umflată, se va defecta mai repede”, a spus fostul președinte rus, citat de Reuters.

„Washington vrea un Holodomor în Ucraina”

Dmitri Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei după ce a demisiont din postul de premier, în ianuarie 2020, a dat vina pe prețurile „nebunești” pentru combustibili și alimente din SUA, vorbind despre autorități americane „rusofobe”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a acuzat Washingtonul că folosește pachetul de ajutor pentru a „îndatora” Kievul și că își însușește rezervele de cereale ale Ucrainei în locul plăților.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin a acuzat Washingtonul că folosește pachetul de ajutor pentru a „îndatora” Ucraina și că își însușește rezervele de cereale ale țării în locul plăților.

Washington vrea un Holodomor în Ucraina”, a scris el pe rețeaua Telegram, referindu-se la foametea din anii 1930, care a ucis milioane de ucraineni.

Ucraina a fost al patrulea exportator mondial de porumb în sezonul 2020-2021 și al șaselea de grâu, potrivit datelor Consiliului Internațional pentru Cereale. Anul acesta, Ucraina a semănat aproximativ 7 milioane de hectare de recolte de primăvară, cu 25-30% mai puțin decât în 2021, potrivit ministrului Agriculturii Mikola Solski.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...