Rusia, atac la SUA după un nou pachet de sprijin pentru Ucraina. „Încercare de a provoca o înfrângere gravă țării noastre”

Beatrice Dumitru 11.05.2022, 14:50
Rusia, atac la SUA după un nou pachet de sprijin pentru Ucraina. „Încercare de a provoca o înfrângere gravă țării noastre”

Statele Unite au anunțat că un nou pachet uriaș de sprijin pentru Ucraina a fost aprobat de Camera Reprezentanților, după ce America a eliberat, deja, aproape 14 miliarde de dolari pentru a ajuta țara invadată de Rusia. Moscova a reacționat după acest anunț și a acuzat SUA că se folosește de Ucraina pentru a purta un război cu Rusia.

Rusia acuză SUA

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari. După acest anunț, fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev a acuzat Statele Unite că poartă un „război prin intermediari” împotriva Moscovei și a spus că economia Americii va avea de suferit.

Dmitri Medvedev a scris într-un mesaj pe rețeaua Telegram că proiectul de lege aprobat de Parlamentul american reprezintă o încercare „de a provoca o înfrângere gravă țării noastre și de a limita dezvoltarea economică și influența politică a acesteia în lume”.

Rusia, atac la SUA după un nou pachet de sprijin pentru Ucraina. „Încercare de a provoca o înfrângere gravă țării noastre”â
SUA a ajutat Ucraina cu miliarde de dolari păentru a face față războiului.

Nu va funcționa. Mașina de tipărire a banilor cu ajutorul căreia America își crește constant datoria guvernamentală, deja umflată, se va defecta mai repede”, a spus fostul președinte rus, citat de Reuters.

„Washington vrea un Holodomor în Ucraina”

Dmitri Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei după ce a demisiont din postul de premier, în ianuarie 2020, a dat vina pe prețurile „nebunești” pentru combustibili și alimente din SUA, vorbind despre autorități americane „rusofobe”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a acuzat Washingtonul că folosește pachetul de ajutor pentru a „îndatora” Kievul și că își însușește rezervele de cereale ale Ucrainei în locul plăților.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin a acuzat Washingtonul că folosește pachetul de ajutor pentru a „îndatora” Ucraina și că își însușește rezervele de cereale ale țării în locul plăților.

Washington vrea un Holodomor în Ucraina”, a scris el pe rețeaua Telegram, referindu-se la foametea din anii 1930, care a ucis milioane de ucraineni.

Ucraina a fost al patrulea exportator mondial de porumb în sezonul 2020-2021 și al șaselea de grâu, potrivit datelor Consiliului Internațional pentru Cereale. Anul acesta, Ucraina a semănat aproximativ 7 milioane de hectare de recolte de primăvară, cu 25-30% mai puțin decât în 2021, potrivit ministrului Agriculturii Mikola Solski.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...