Rusia, atac cu avioanele de luptă, în apropierea graniţei cu Turcia. Ce spune Moscova despre acţiune

Nicu Stan / 22.03.2021, 14:04
Rusia, atac cu avioanele de luptă, în apropierea graniţei cu Turcia. Ce spune Moscova despre acţiune

Rusia, atac cu avioanele de luptă, în apropierea graniţei cu Turcia. Ce spune Moscova despre acţiune, citiți în articolul de mai jos.

Rusia, atac cu avioane de luptă lângă granița cu Turcia. Armata turcă este în alertă

Rusia a efectuat un atac cu avioanele de luptă, în apropierea graniţei cu Turcia, asupra Siriei. Avioanele rusești de vânătoare au bombardat un depozit de gaze, o fabrică de ciment și mai multe orașe situate în nord-vestul Siriei, aproape de granița cu Turcia.

Atacul  a avut loc după ce armata siriană a ucis șapte civili și a rănit 14 medici într-un atac asupra unui spital din zonă, anunță Reuters, citând martori de la fața locului, precum și surse din rândul rebelilor.

Au fost bombardate și zeci de TIR-uri cu marfă

Depozitul de gaze bombardat este situat lângă orașul Sarmada, provincia Idlib. Au fost bombardate și zeci de TIR-uri încărcate cu bunuri de consum dintr-o parcare în apropiere de punctul de trecere a graniței Bab al Hawa. Acesta a fost un atac asupra capacităților care asigură activitățile economice într-o regiune în care trăiesc peste patru milioane de oameni.

Astfel, serviciile occidentale de informații afirmă că Rusia se află în spatele unui atac cu rachete care a avut loc în această lună și care s-a soldat cu incendierea a zeci de rafinării în apropiere de orașele al-Bab și Jarablus, zonă controlată de rebeli și unde Turcia are o prezență militară însemnată.

Rusia vrea să destabilizeze ultiul bastion al rebelilor din Siria

De altfel, purtătorul de cuvânt al Armatei Naționale, o alianță a rebelilor din nord-vest, susținută de Turcia, a anunțat că Rusia, care sprijină guvernul de la Damasc, vrea să destabilizeze ultimul bastion al rebelilor din Siria, întrerupând astfel activitățile economice, însă atacurile nu semnalează un asalt iminent asupra Idlib.

Atacuri aeriene ale Rusiei au loc în permanență, iar rachetele explodează în apropiere de zonele locuite de civili. Încearcă să creeze haos și confuzie”, a declarat maiorul Youssef Hamoud pentru Reuters.

Rusia ar fi atacat mai multe obiective din Siria, situate in zone controlate de rebeli
Rusia ar fi atacat mai multe obiective din Siria, situate in zone controlate de rebeli

Rusia nu a făcut nicio declarație

Ministerul Apărării din Turcia a anunțat că o rachetă lansată de forțele guvernamentale siriene a lovit un TIR într-o parcare din Qah, în apropiere de Sarmada, rănind 7 civili. O declarație prin care se solicită stoparea imediată a atacurilor a fost trimisă la Moscova, iar trupele turce au fost alertate, a mai precizat ministerul Apărării.

Rusia nu a avut nicio reacție până în prezent cu privire la atacul desfășurat duminică seară. Printre cei 7 civili uciși în atacul rebelilor se numără o femeie și un copil, iar atacul a fost făcut cu mortiere. Acestea au lovit spitalul din orașul Atareb, iar armata siriană a bombardat apoi orașul Ariha, controlat de rebeli.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI