Rusia are un nou model de avion de vânătoare. Atinge chiar şi 2.500 de kilometri la oră. Imagini fabuloase

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 21.07.2021, 20:00
Rusia are un nou model de avion de vânătoare. Atinge chiar şi 2.500 de kilometri la oră. Imagini fabuloase

Rusia are un nou model de avion de vânătoare. Atinge chiar şi 2.500 de kilometri la oră. Imagini fabuloase. Sukhoi S-75, supranumit “Checkmate”, este un avion de vânătoare asemănător cu F-35, însă mai bun şi mai ieftin, conform infomațiilor oferite de ruși. Toate amănuntele despre noua ”jucărie” a rușilor, în articolul de mai jos.

Rusia produce un nou model de avion. Atinge 2500 de kilometri la oră. Vladimir Putin nu l-a comandat pentru armata lui

Rusia a anunțat că deține un nou model de avion de vânătoare. Noul avion atinge chiar şi 2.500 de kilometri la oră, iar imaginile cu el sunt de-a dreptul fabuloase

Astfel, Rusia se mândreşte cu un nou model de avion de vânătoare. Gigantul Rostec a prezentat Sukhoi S-75, supranumit “Checkmate”, un avion de vânătoare asemănător F-35, dar mai bun şi mai ieftin, informează RT.com.

Armata Rusiei nu a comandat noul model Sukhoi S-75
Armata Rusiei nu a comandat noul model Sukhoi S-75

Unde a fost prezentat Checkmate

Noul model de avion a fost prezentat la Salonul Internaţional MASK 2021, care are loc la Moscova. De asemenea, ruşii susţin că tehnologia folosită pe “Checkmate” a fost deja testată în condiţii reale de luptă, iar design-ul este conceput într-un timp record. Potrivit sursei citate, primul test cu noul Sukhoi S-75 va avea loc în 2023, în timp ce producţia de serie nu va începe mai devreme de 2026.

De asemenea, Rostec anunță că avionul poate deveni invizibil în condiţii de luptă şi poate fi manevrat în condiţii bune indiferent de vremea de afară sau de zona climatică în care îşi desfăşoară misiunile. În plus, mai informează producătorii, “Checkmate” atinge viteze de 1,8 Mach şi se descurcă bine în condiţii de superioritate a inamicului. Nu în ultimul rând, “Checkmate” poate zbura până la 2.800 de kilometri fără realimentare şi poate transporta 7.400 de kilograme de arsenal.

Checkmate poate decola rapid

Nu în ultimul rând, producătorul Rostec anunță că avionul poate decola rapid, fără însă a putea realiza decolări verticale, şi poate fi echipat cu o întreagă gamă de armamente.

Astfel, Sergey Chemezov, şeful Rostec, le-a declarat reporterilor prezenţi la prezentare că “Checkmate” este mai eficient şi mult mai ieftin decât tot ce este pe piaţă în acest moment, respectiv F-35, Gripen sau Dassault Rafale, avioane care au un preț între 60 şi 90 de milioane de dolari. Avionul rusesc ar urma să coste doar “undeva între 25 şi 30 de milioane de dolari”.

Armata Rusiei nu a semnat un contract cu Rostec

Din acest motiv, țări din Asia, Orientul Mijlociu, Africa, America Latina sau chiar Europa ar fi interesate de cumpărarea unui Sukhoi S-75 “Checkmate”, mai susțin ruşii.

Pe de altă parte, interesant este că Forţele Aerospaţiale Ruse nu au semnat încă un contract cu Rostec pentru achiziţia de “Checkmate“, astfel că avionul nu are o denumire oficial acceptată de guvernul rus, numele actual fiind acela dat de cel care îl produce.

Urmăriți Impact.ro și pe