Rusia, amenințare la adresa Statelor Unite ale Americii. O declarație a lui Joe Biden a deranjat Kremlinul. Ce s-ar putea întâmpla 

Ana Anitoiu 21.03.2022, 20:10
Rusia, amenințare la adresa Statelor Unite ale Americii. O declarație a lui Joe Biden a deranjat Kremlinul. Ce s-ar putea întâmpla 

Rusia a făcut o amenințare la adresa Statelor Unite ale Americii. O declarație a președintelui american Joe Biden a deranjat Kremlinul. Ambasadorul SUA la Moscova a primit, luni, o notă de protest de la Ministerul rus de Externe, care l-a informat în legătură cu ce s-ar putea întâmpla.

Ce amenințare a făcut Rusia la adresa SUA

Mai exact, Kremlinul a fost deranjat de faptul că președintele american Joe Biden a declarat că liderul rus Vladimir Putin este un „criminal de război” și un „dictator criminal”. Din acest motiv, Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul SUA la Moscova și i-a înmânat o notă de protest.

„Astfel de declarații ale președintelui american, nedemne de un om de stat de un rang atât de înalt, duc relațiile ruso-americane în pragul rupturii”, arată un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Inițial, Joe Biden i-a spus unui jurnalist că îl consideră „criminal de război” pe Vladimir Putin. Kremlinul a transmis că declarația este inadmisibilă și de neiertat. Președintele american a revenit a doua zi cu o declarație la fel de dură. El a spus că liderul rus este un „ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean” și un „dictator criminal”.

Rusia, amenintare la adresa Statelor Unite ale Americii
SUA, amenintate de Rusia

„Când vorbești din inimă, în calitate de om, și vezi ceea ce vedem cu toții – aceste imagini tulburătoare la TV, un bombardament rus asupra unei maternități din Mariupol, distrugerea unor clădiri și cartiere rezidențiale, a unor școli – este greu să nu ajungi la această concluzie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

De asemenea, secretarul de stat Antony Blinken a declarat că personal este de acord cu declarațiile lui Joe Biden. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a spus că și acest comentariu, la fel ca cel al președintelui, a fost făcut „din inimă”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre declarațiile lui Biden: „Nu are dreptul”

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Joe Biden nu are dreptul să facă astfel de declarații. El a precizat că motivul este acela că liderul american conduce o țară care a bombardat oameni din întreaga lume timp de mulți ani.

„Preşedintele nostru este o figură internaţională foarte înţeleaptă, prevăzătoare şi cultă şi şeful Federaţiei Ruse, şeful nostru de stat”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Dmitri Peskov a spus că Statele Unite ale Americii au atacat Japonia învinsă în anul 1945, distrugând oraşele Hiroshima şi Nagasaki cu bombe nucleare. Aproximativ 200.000 de oameni au murit instantaneu și mulți alții ulterior, din cauza unor boli provocate de radiații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...