Rusia amenință cu războiul la granița României. “Riposta va fi imediată dacă soldații sunt blocați pe Nistru”

Ana Anitoiu, Diana Timișoreanu 29.07.2021, 17:29
Rusia amenință cu războiul la granița României. “Riposta va fi imediată dacă soldații sunt blocați pe Nistru”

Rusia amenință cu războiul la granița României. Un oficial de la Kremlin a anunțat că țara lui va riposta militar imediat în cazul în care soldaţii ruşi de menţinere a păcii din regiunea transnistreană vor fi blocaţi pe Nistru.

Oficialul de la Kremlin a criticat România

Mai exact, președintele Comitetului Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Rusiei, Viktor Bondarev, a fost cel care a făcut acest anunț. El a acuzat România că nici măcar nu încearcă să ascundă ”planurile agresive”.

”O altă parte interesată în proces este Ucraina. Din 2014, Kievul discută activ despre opţiunile pentru o blocadă militară a forţelor de menţinere a păcii ruseşti. Preşedintele pro-occidental al Moldovei, Maia Sandu, care a anunţat public un astfel de plan, a primit noi atuuri după ce şi-a asigurat o majoritate proromânească în Parlament.

Fără sprijinul direct al NATO, nici România, nici Ucraina nu ar risca să blocheze armata rusă (în Transnistria, n.r.). Dar NATO, având în vedere o agravare gravă, lucrează serios la această opţiune”, a declarat Bondarev.

Rusia ameninta cu razboiul la granita Romaniei
Soldati in timpul unui exercitiu militar

Rusia, pregătită de represalii

De asemenea, Viktor Bondarev a spus că presupusa strategie a Alianței este cunoscută de Rusia. Prin urmare, Ministerul rus al Apărării, cu participarea Comitetului, pe care el îl conduce, a elaborat deja procedura pentru represalii.

”Blocada militară a forţelor de menţinere a păcii este un act de agresiune directă. În acest caz, Rusia va aplica o lovitură de deblocare. Forţa de asalt navală a Flotei Mării Negre a Marinei Ruse este gata să deșanțeze în Odesa. Acesta nu este doar un coridor înspre regiunea transnistreană, ci înseamnă şi perspective clare pentru problema Donbas-ului”, a adăugat Viktor Bondarev.

În regiunea transnistreană Rusia are aproximativ 1.500 – 2.000 de soldaţi. Unii dintre aceştia fac parte din misiunea de pacificare şi se află legal pe teritoriul Republicii Moldova. Însă, mai există şi aşa-numitul Grup Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) ce este staţionat ilegal în regiune, fără mandat, care ar avea misiunea de a păzi depozitele de armament aflate acolo încă de pe vremea URSS în localitatea Cobasna.

Vladimir Putin, amenințare pentru inamici

De altfel, recent, președintele rus a făcut o amenințare, spunând că flota rusă este capabilă să dea lovitura letală aasupra oricărei ținte inamice, dacă va fi nevoie de un astfel de ordin. Mai multe detalii despre avertismentul lui Vladimir Putin, AICI!

”În prezent, flota rusă are tot ce îi trebuie pentru a apăra infailibil ţara şi interesele noastre naţionale. Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală dacă este necesar”, a spus Vladimir Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...