Rusia, acuzată din nou de crime de război: „Ruşii sunt pe cale să eşueze şi în plan operaţional şi tactic”

Elena Avramescu 17.11.2022, 11:12
Rusia, acuzată din nou de crime de război: „Ruşii sunt pe cale să eşueze şi în plan operaţional şi tactic”

Din punct de vedere militar, Rusia o duce mai rău ca niciodată, reușind să aibă pierderi după pierderi pe toate fronturile în războiul din Ucraina. Acest lucru l-a confirmat şeful statului major american, generalul Mark Milley, ținând să adauge că reprezintă adevărate de război atacurile ruseşti care au vizat în 15 noiembrie reţeaua de electricitate din statul ucrainean.

Noi acuzații de crime de război pentru ruși

„A ţinti în mod deliberat reţeaua de electricitate civilă, provocând daune colaterale excesive şi suferinţe inutile populaţiei civile este o crimă de război”, a afirmat generalul Milley într-o conferinţă de presă comună cu ministrul apărării Lloyd Austin.

Aceștia au ținut să facă mai multe declarații la sfârșitul reuniunii de la Washington a Grupului de contact pentru Ucraina, care a avut ca scop reunirea omologilor ucraineni şi din ţările aliate. S-a întâmplat după ce Rusia a ordonat mai multe lovituri masive asupra infrastructurilor civile ucrainene din întreaga Ucraina, chiar și din cele din apropiere de frontiera cu Polonia, astfel că au lăsat fără curent electric milioane de gospodării.

„Un sfert din populaţia ucraineană a rămas fără electricitate din cauza acestui baraj de rachete, cel puţin 60 sau chiar până la 90 sau 100. Este cel mai mare val de rachete tras asupra Ucrainei de la începutul invaziei ruse la 24 februarie”, a spus Milley, ofiţerul cu cel mai înalt grad de la Pentagon.

Tradiția veche pe care Putin a reînviat-o în plin război. A premiat mamele eroine din Rusia
Vladimir Putin, prededintele Rusiei

Generalul american a ținut să-și exprime regretul cu privire la faptul că Moscova a decis să se angajeze într-o „campanie de teroare, o campanie destinată să provoace suferinţă maximă populaţiei civile ucrainene cu scopul de a-i dărâma moralul”, după care a vorbit despre eșecurile acestui stat.

„Ruşii au eşuat în obiectivele lor strategice şi sunt pe cale în prezent să eşueze şi în plan operaţional şi tactic”, a mai spus acesta.

Însă asta nu este tot, deoarece generalul Milley a ținut să puncteze că este puțin sceptic în privinţa capacităţii Ucrainei de a disloca militar Rusia de pe întregul teritoriul ucrainean ocupat, chiar și din Crimeea.

„Probabilitatea unei victorii militare ucrainene, prin expulzarea ruşilor de pe întreg teritoriul Ucrainei, inclusiv din Crimeea, probabilitatea ca aceasta să se întâmple în timpul apropiat nu este foarte mare din punct de vedere militar”, a mai notat şeful statului major american.

Rusia ar pregăti un nou atac devastator

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a dat un avertisment sumbru cu privire la invazia țării în Ucraina, spunând că Putin nu și-a folosit întregul arsenal de arme.

În plus, se pare că Rusia urmărește să creeze o nouă ordine mondială. Acestea au fost spuse pe pagina sa de Telegram, despre armament au fost cele care au atras atenția, declarația sa însemnând probabil că Rusia ar putea folosi mai multe arme mortale în Ucraina.

„Din motive care sunt evidente pentru toți oamenii de bun simț, Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Și nici nu a lovit toate țintele inamice posibile în localități. Totul la timpul său”, a declarat el, potrivit agenției ruse de presă Tass.

Toate acestea au fost spuse imediat după ce orașul ucrainean Kherson a fost eliberat pe 12 noiembrie de sub controlul rusesc.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...