Rusia a decis! Momentul pe care toată lumea îl aștepta este aici. Este vorba despre Sputnik V

Stan Filon 19.10.2020, 15:25
Rusia a decis! Momentul pe care toată lumea îl aștepta este aici. Este vorba despre Sputnik V

Rusia a decis să înceapă vaccinarea populației împotriva coronavirusului, chiar dacă vaccinul olosit nu pare a fi foarte stabil. Explozia de noi îmbolnăviri cu COVID-19 din Rusia a făcut autoritățile să ia această decizie majoră, fiind înregistrate peste 15.000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Rusia începe vaccinarea populației împotriva coronavirusului

Cel care a venit cu anunțul a fost chiar primarul General al Moscovei, Serghei Sobianin, care a precizat cam în ce perioadă vor fi vaccinați primii cetățeni. „Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”. Moscova este orașul care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, motiv pentru care va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor săi împotriva maladiei COVID-19 în următoarele două luni, notează Agerpres, care citează agențiile de presă ruse.

În prezent, Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numărului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, şi este, totodată, prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg.

Rusia incepe vaccinarea populatiei impotriva coronavirusului
Rusia incepe vaccinarea populatiei impotriva coronavirusului

Moscova, greu lovită de pandemia de coronavirus

Comunitatea științifică susține că vaccinul Sputnik V nu a fost suficient de mult testat, dar medicii ruși sunt siguri că vaccinul este răspunsul la pandemia de coronavirus.

Primarul Moscovei a precizat că în prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare. „Este o cifră mare”, a apreciat primarul moscovit, care a ținut să precizeze că o revenire la carantină este „inacceptabilă şi imposibilă”. „Strategia optimă este de a găsi o cale de mijloc între închiderea oraşului şi abandonarea completă a restricţiilor”, a adăugat el.

Unu din șapte voluntari înscriși pentru testarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 s-a plâns că are efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare, a anunțat ministrul sănătății de la Moscova, relatează The Moscow Times.

”Aproximativ 14% au avut mici efecte secundare de slăbiciune, dureri musculare pentru 24 de ore și ocazionale creșteri ale temperaturii”, a spus ministrul citat de agenția TASS, adăugând că aceste simptome au dispărut a doua zi. ”Complicațiile sunt detaliate în instrucțiunile de utilizare, fiind previzibile”, a adăugat Murașko.

Urmăriți Impact.ro și pe