Rusia a dat undă verde pentru Dacia. Ce se întâmplă cu autoturismele produse de celebra marcă

Andrei Simion 15.03.2023, 17:54
Rusia a dat undă verde pentru Dacia. Ce se întâmplă cu autoturismele produse de celebra marcă

Rusia a dat undă verde pentru Dacia. Ministerul rus al Industriei și Comerțului din Rusia a anunțat ce se întâmplă cu autoturismele produse de celebra marcă, precum și cu alte 10 mărci de mașini, în contextul sancțiunilor cu care se confruntă Moscova, după declanșarea războiului din Ucraina, în urmă cu mai bine de un an.

Dacia, undă verde din Rusia

Ministerul rus al Industriei și Comerțului a extins lista mărfurilor permise pentru importuri paralele. Lista includea 11 noi mărci de mașini, printre ele și Dacia. Celelalte sunt: Citroen, Ford, Genesis, Hyundai, Isuzu, Kia, Mazda, Opel, Peugeot și Renault.

De asemenea, noua listă a mărfurilor permise pentru importuri paralele cuprinde: uleiurile de motor Shell, Helix, Rimula; electrocasnicele Zanussi și Wahl; cosmeticele și parfumurile Kerastase și Yves Saint Laurent; piesele de schimb pentru echipamente agricole și marine Caterpillar și Bauer Kompressoren; jucăriile și articolele pentru copii Hasbro, Logitech, Nintendo și altele.

Serviciul de presă al Ministerului Industriei și Comerțului a adăugat că departamentul intenționează să îi includă în curând în listă pe deținătorii de drepturi de autor, și nu numele mărcilor. Agenția consideră că în acest fel va fi simplificată administrarea procedurii de import paralel.

Vestea zilei despre cea mai iubită companie a românilor Dacia nu va mai fi la fel
Dacia, undă verde din Moscova

Ce sunt importurile paralele

Un import paralel este acel import al unui produs necontrafăcut dintr-o altă țară fără permisiunea deținătorului proprietății intelectuale. Importurile paralele mai sunt denumite și produse gri și sunt implicate în diverse probleme legate de comerțul internațional și de ale proprietății intelectuale.

Rusia a apelat la importuri paralele în urma declanșării invaziei în Ucraina, pentru a ocoli astfel sancţiunile ce i-au fost impuse de către Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Importurile paralele, ce sunt permise în Rusia de la sfârșitul lunii martie a anului trecut, au ca scop contracararea faptului că cele mai multe companii străine mari și-au încetat activitatea în Rusia după declanșarea războiului din Ucraina.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe