Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în Joia Mare pentru sănătate

Ioana Bucur, Mihai Roșoiu 29.04.2021, 11:22
Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în Joia Mare pentru sănătate

Săptămâna dinaintea Paștelui are o încărcătură uriașă pentru creștini. Fiecare zi este marcată de mai multe tradiții și obiceiuri, pe care mulți români le onorează cu strictețe. Aceasta este rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în Joia Mare pentru sănătate.

Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în Joia Mare pentru sănătate

Joia Mare este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. An de an, în această zi, creștinii cinstesc gestul lui Iisus Hristos de a spăla picioarele apostolilor săi precum și Cina cea de Taină. În fiecare an, este ziua în care se citesc cele 12 evanghelii și se scoate Sfânta Cruce din naosul bisericii.

„14 Deci dacă Eu, Domnul și Învățătorul, v-am spălat vouă picioarele, și voi sunteți datori să vă spălați picioarele unii altora; 15 că pildă v-am dat, ca și voi să faceți așa cum am făcut Eu cu voi. 16 Adevăr, adevăr vă spun: Nu este sluga mai mare decât domnul ei, nici solul mai mare decât cel ce l-a trimis. 17 De vreme ce știți acestea, fericiți veți fi de le veți face” – Ioan 13: 14-17.

Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în Joia Mare
Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în Joia Mare

„Darul Tău cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu”

În afară de mersul la biserică și pregătirile pentru masa de Paște, creștinii ar trebui să rostească și câteva cuvinte speciale. Iată rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în Joia Mare pentru sănătate:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre’. Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi. Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele. Darul Tău cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...